0894 469 227
Вашата количка е празна !

7 практични съвета: в самолета с деца

7 практични съвета: в самолета с деца

Съвет 1.  Планирайте детайлите по пътуването

Мислете практично, когато купувате билетите. По възможност изберете нощен полет, това прави по-голяма възможността детето ви да спи в самолета. Също така, избягвайте да избирате полети с прикачвания, ако разбира се, е възможно. Смяната на един самолет с друг, чакането на второто летище и повторните проверки за сигурност, ще изтощят и изнервят децата, а също така и вас самите. 

 

Съвет 2. Не оставяйте багажа за последния момент

Когато пътувате сами, винаги може да сложите всичко в куфара 10 минути преди да тръгнете за летището. Когато пътувате с дете  се изисква да започнете с приготовленията по-рано.  Добра идея е да си направите списък с нещата, които трябва да вземете. Така си гарантирате, че няма да забравите нещо важно.


Съвет 3. Не прекалявайте с багажа

Както всички знаем, различните авиокомпании имат изисквания за размера и теглото на багажа – независимо дали ръчен или чекиран. Ако искате да избегнете таксата за свръхбагаж и пренареждането на куфара на летището, то най-добре не прекалявайте с нещата, които ще вземете. Относно дрехите, изберете тоалети за всеки ден от престоя ви. Вземете и удобни обувки за детето, особено ако планирате да обиколите повечето туристически атракции.


Съвет 4. Осигурете комфорт на детето

Това е много важно, за да може малчуганът да се чувства спокоен, докато пътува. Затова, първо му изберете удобни детски дрехи. Когато тръгвате, навън може и да е топло, но задължително вземете яке, защото в самолета става доста студено. Изберете спортно облекло, което да дава достатъчно свобода на движението. Подсигурете на хлапето и възглавничка за врат, за да може да поспи по време на полета. Съветваме ви  да му вземете и отделна раница, в която то да съхранява своите вещи.


Съвет 5. Измислете забавления

Дългите полети могат да бъдат скучни. Затова подгответе интересни игри, които да играете заедно. Може да вземете нова играчка за хлапето, за да му бъде по-интересно. Повечето родители не са съгласни детето им да прекарва много време пред телефона, но по-време на полет правят изключение. Може да свалите приложения на телефона си или някое детско филмче, което още не сте гледали. 


Съвет 6. Предварителна подготовка

Ако детето за пръв път ще лети със самолет, то тогава ви съветваме да го подготвите. Всички процедури на летището и самото излитане са стресиращи дори за възрастните. Вашето хлапе ще бъде много по-спокойно, ако знае какво ще се случи на всеки етап от пътуването. Обяснете му как и през какви проверки трябва да минете. Подгответе го, че излитането и кацането понякога могат да са съпроводени с неприятно усещане, заради голямото налягане. Старайте се да не всявате излишни страхове относно летенето. Говорете с детето какви правила трябва да спазва в самолета. Ако то има някакви въпроси, отговорете му подробно.


Съвет 7. Бъдете спокойни в деня за излитането

Убедете се, че сте взели всички документи и куфари преди да тръгнете за летището. А също и че не сте забравили детето само вкъщи! Бъдете на летището няколко часа по-рано, за да сте сигурни, че ще минете всички проверки навреме. В самолета всички опитайте да поспите поне малко, ако не се получи гледайте филм или играйте с детето.

Това бяха седем практични съвета за летене с деца. И не забравяйте, каквото и да се случи запазете самообладание и добро настроение. След време цялото това преживяване ще бъде една забавна история, която цялото семейство ще разказва през смях. 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top