0894 469 227
Вашата количка е празна !

Къде да отидем с бебе на море - Мисията възможна

Къде да отидем с бебе на море - Мисията възможна

За много млади родители въпросът за морската почивка с бебе звучи по-скоро като мисия невъзможна. Част от тези майки и татковци дори са на мнение, че морето не би било полезно за най-малките. Какво тогава да кажат щастливците, които живеят край морето? Бебетата им боледуват или имат други здравословни проблеми? Нищо подобно! Точно морските родители ще ви кажат, че да заведете детето на плаж, докато е на 4, 8 или 10 месеца не е нито риск, нито нещо невъзможно. Просто трябва да знаете как да го направите – безопасно, премислено, с мярка и изобщо подготвено.

Ние сме съгласни, че с бебе на море е не просто мисия възможна, но и може би един от последните ви шансове за спокойна лятна ваканция. Нямате идея какво ви очаква в бъдеще. Детето на две, проходилото и любопитно дете, направо ще ви разкаже играта през следващите летни отпуски. Бебето, ако можете да го успокоите и приспите бързо, ако няма колики и е само на кърма, си е всъщност истински подарък за родителите, които искат да почиват, без да обмислят кой знае колко въпроси като спане, забавления и изхранване на децата. Можете да накърмите бебето навсякъде, а ако намерите сянка на плажа и температурите не са над 30 градуса, дори да го приспите на плажа, то вие спокойно ще можете да се наслаждавате на морето. Бебето няма нужда да му повтаряте през пет минути, че не трябва да седи във водата цял ден, за да не посинее от студ или защото се страхувате от инцидент. Бебето няма нужда и от скъпа ол инклузив ваканция, за да му осигурите детска дискотека или анимация, за да можете да се изкъпете поне веднъж в морето. Бебето няма претенции за храна, къде ще спи и дали ще му дадете рапанче да си играе. То няма да ви пищи на главата през алеята на морския курорт, докато се разхождате, за да му купите захарен памук, комплект с Пес Патрул на плажа, два нови пояса, нищо че имате един в колата и да го качите 10 пъти на въртележката, от която на мъжа ви започва да му се гади.

Всъщност, ваканцията с бебе на море може никак да не е лоша. Важни тук са две неща: да прецените правилно мястото и да спазвате няколко основни заръки за безопасност и за гаранция, че всеки ще си изкара сравнително добре.

Подходящи места за море с бебе в България

Добре е, че сте се спрели на морска ваканция в България вместо в чужбина. Казваме го не само от патриотични чувства, но и от идеята за сигурност и безопасност. Пътуването до Гърция с бебе в тези жеги си е риск. Пътуването със самолет с бебе също не е най-приятното нещо. А и все пак, при евентуална нужда от лекар, най-добре е да имате достъп до медицинска услуга на български език.

Ето къде ви предлагаме да почивате на море с бебе в България според нашите собствени възгледи и предпочитания:

 • В Бургас или Варна. Областните градове край морето не само че са красиви и разнообразни с идеите за развлечение за вас, но и достатъчно подсигурени с услуги и търговски места, от които бихте имали нужда, когато сте с бебе. А когато сте с бебе, ситуации всякакви.
 • Синеморец или Ахтопол. Предлагаме ви ги, защото са сравнително с най-красива природа, не толкова застроени, а и с прекрасен въздух. Съчетанието между планина и море е страхотен начин да подсилите имунитета на детето от най-ранна възраст.
 • 5-звезден луксозен хотел в Златни пясъци, Елените или Каварна. Предлагаме ви тези места, защото тук всичко ще ви бъде осигурено и под ръка. В много от тези по-луксозни места дори предлагат специални услуги за бебета – столчета за хранене, кошари, храни и млека на популярни бебешки марки. Нещо повече, когато са с бебе, родителите обикновено са крайно изтощени от недоспиване и постоянни грижи, така че подобен набор от осигурени услуги и екстри ще им се отрази страхотно.

7 Съвета за ползотворна почивка с бебе на море

А сега идва ред и на нашите фундаментални насоки за това как ваканцията ви с бебе на ръце да бъде приказна и красива, а не истински кошмар. Споменахме на няколко пъти, че всичко опира до добрата подготовка, по-малкото очаквания и най-вече навременната реакция. Ето защо всички наши съвети по-долу са написани именно в този дух:

 1. Не забравяйте нищо важно и когато събирате багажа си, работете със списък. Дори да сте истински факир в събирането на всичко необходимо, нещата сега са по-различни. Имате бебе. Обемът багаж, от който има нужда едно дете, между другото, е обратнопропорционален на ръста и теглото му, ако ни разбирате…
 2. За да не сривате доброто настроение от самото начало, подгответе се добре за пътуването. Тази година няма да слушате романтичен рок до Бургас, а детски песнички. На шофьора може и да не му е много приятно, но ще е по-неприятно, ако слуша през целия път рев, рев и пак рев! Заредете се със залъгалки и любими играчки.
 3. Пригответе се за повиване и смяна на пелени по време на път. Да, това няма да е лесно, но за да не спирате постоянно, можете да тренирате няколко дни предварително. Направете го под формата на игра и се засичайте с хронометър! Подобрявайте рекорда си!
 4. Не излизайте от режима на детето си. Ще трябва да се лишите от среднощната романтична разходка по брега на морето този път. Но ще си заслужва. Ако бебето ляга, става и яде, когато по принцип го прави, ще видите, че проблеми няма да имате.
 5. Не забравяйте, че най-доброто време за плаж за едно бебе е сутрин до 11 и следобед след 5 часа. Тогава и не се изгаря, така че времето е идеално и за вас самите.
 6. Примирете се…Примирете се, че бебето ще хапне малко пясък, ще пореве в скъпия хотел, в който ще се червите при всяко излизане от главния вход, а и най-вероятно ще се занимавате със смяна на памперси и на плажа. Но това е нормално! Запомнете го! Не сте сами. Огледайте се,  без да се шашкате. Ще намерите още много семейства с бебета в същото състояние.
 7. Не очаквайте нищо и просто се насладете на почивката! Това е страхотен момент. Първото ви море заедно. Първата среща на детенцето ви с морския бряг!

 

 

Пазарувай топ детски премиум марки

 

 

 • Борика
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • ePay.bg
 • PaySera
 • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top