0894 469 227
Вашата количка е празна !

20+ идеи за игри по време на семейно пътуване

20+ идеи за игри по време на семейно пътуване

Лятото идва, а с него и топлото време, желанията за приключения и възможността за пътуване. Семейното пътeшествие може да бъде едно много забавно и сплотяващо преживяване, ако знаем как да го направим такова. Все пак на кой не му се е случвало да скучае по време на път? За щастие, има решения за тази скука, различни от мобилните устройства, и това са няколко интересни игри, за които ще ти разкажем днес.

Какво би предпочел?
Игра, подходяща за малки и големи. Предпочиташ да изядеш суров лук или да стоиш във ледена вана? И двете не звучат приятно, но трябва да избереш. Възможностите за тази игра са безкрайни и тя може да бъде много забавна.

Стани Богат


В тази игра може да се включи цялото семейство, имитирайки популярното предаване „Стани богат“. Това, което трябва да е подготвено са въпроси и дребни награди.

20 въпроса
“20 въпроса“ е игра, която ще забавлява всички участници. Единият играч трябва да си намисли вещ, място или знаменитост. Другите имат право на 20 уточняващи въпроса, чийто отговор може да бъде единствено “да“ или “не“. Този, който познае е победител.

Лов на съкровища
Тази игра изисква предварителна подготовка. Опиши на един лист неща, които може да срещнете по пътя – червена кола, дърво, щъркел, река и т.н. След това дай на децата списъка със задачата да “ловуват“, отбелязвайки всичко, което са видели от него.

Саймън каза
“Саймън каза“ е семейна игра, която ще бъде увлекателна и за по-малките. Един от пътниците трябва да бъде Саймън и да дава команди на другите. Може да го прави бързо или бавно – този, който не спази командата губи.

Рисуване


Това предложение е подходящо и за по-малките членове на семейството. Приготви си един лист хартия и нека всеки започне да рисува по една линия. В един момент творбата ще е интересна и забавна и можеш да я запазиш като мил спомен от пътуването.

Тишина в тунела
Чудесна игра за малчуганите, с която ще допринесеш за малко тишина по време на пътуването. Още при неговото начало сложи правило – всеки тунел, който срещнете по пътя дава начало на играта “Мълчанка“.

Познай песента


Редувайте се да пеете текста на някоя песен. Всички останали в колата трябва да познаят изпълнителя или заглавието – бонус точки, ако уцелят и двете! Тази идея за игра е подходяща за по-големи деца и тийнейджъри.

Да измислим приказка
Това е идея за общо забавление, чиято цел е заедно да съчините приказка, като всички членове на семейството се редувате, измисляйки по едно изречение.

Виждаш ли, виждаш ли..
Любима игра на мнозина! По време на път се редувате да питате „Виждаш ли, виждаш ли… червена къща?“, а останалите търсят споменатият предмет.

Познай следващият автомобил


Особено подходяща игра за фенове на автомобили. Може да се включи цялото семейство, като победител е този, който познае цвета или марката на следващия автомобил, с който ще се разминете по пътя.

Броене
Още една лесна и приятна игра, за която ще ти споделим. Изберете си нещо, което се среща често по време на пътуване и всеки трябва да брои за себе си колко пъти е видял даденият предмет. Този, който забележи червена кола първи, може да нулира бройките на останалите участници. Както може да предположиш, печели онзи, който е преборил най-много.

Познай в коя ръка е
Тази игра е подходяща за най-малките членове на вашето семейство. Трябва ти малък предмет, например топче, което да скриеш в едната си ръка. Детето трябва да познае в коя ръка е предмета.

Открий цвета


“Открий цвета“ е лесна и забавна игра. Един от пътуващите трябва да избере цвят, а другите участници трябва да откриват и назовават предмети в този цвят.

Познай кой
Тази игра отново е подходяща за малки и големи, както и за цели семейства. Един от пътниците си намисля известна личност, а другите задават въпроси. Победител е този, който познае личността.

Стигнахме ли?
Идея, подходяща предимно за по-малките членове на семейството. Необходима е карта, която детето да използва. Преди да потеглите, посочете крайната точка на вашето пътуване и му дайте задача – да проследява къде се намирате по време на пътуването. Може да му дадете и стикери, с които да отбелязва специални места по пътя, които сте му набелязали на картата.

Открий мястото


Един от пътниците трябва да следи картата на маршрута и да си намисли малък град, село или река, намиращи се близо до преминаване. Обявява името на мястото, което е избрал, а другият играч, наблюдавайки пътя, трябва да го открие и назове за 60 секунди.

Азбука
Целта е да откривате предмети по време на пътуването, чието име започва с всяка буква от азбуката. Започвате с “А“ за агне и така до “Я“.

Тройна заплаха
Следващата игра в списъка със забавления за пътуване с кола е "Тройна заплаха". Тук възрастните трябва да изберат три съществителни имена, като например "чиния", "маймуна" и "сняг". Децата трябва да създадат история, която включва и трите неща.

Назовете най-много..
Забавление, подходящо за всякаква възраст! Изберете категория – животни, растения, градове, или нещо подобно и се състезавайте с останалите кой ще назове най-много, за най-кратко време.

Хипотеза
Накарай всички в колата да отговорят на поредица от хипотетични въпроси, като например: "Какво би направил, ако спечелиш от лотарията?".  Или: "Ако можеш да се превърнеш в каквото и да е животно, какво ще бъде то?". Точки за този, който даде най-креативен отговор.

Бинго


Преди да потеглите на път, разпечатай специални бинго карти. Нека са отделни листове за различните области, през които ще преминете. Всеки играч трябва да разгледа добре картите си и да следи пътя, за да забележи предметите по пътя. Първият играч, който зачеркне хоризонтална, вертикална или диагонална линия на своя бинго лист, печели!

Познай филма
Един от пътниците си намисля филм и описва сюжета му по възможно най-лошият начин. Останалите участници трябва да познаят за кой филм става дума. Това е една любима игра  по време на път и за малки, и за големи.

Сигурни сме, че с идеите, които ти споделихме ще преживеете не едно пътувания, изпълнени със забава и безброй сплотяващи мигове.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top