0894 469 227
Вашата количка е празна !

9+ идеи за детско творчество с природни материали

9+ идеи за детско творчество с природни материали

Есента е не само прекрасен сезон, в който природата рисува най-красивите си картини, но е и период, в който можете да откриете безброй природни материали, с които заедно с детето си да създадете невероятни произведения. С тяхната направа, то ще има чудесната възможност да учи под формата на игра, развивайки мисленето, въображението и способностите си.

Вижте нашите различни идеи спрямо възрастта на вашите мъници и се насладете на дълги часове творчество в дългите студени вечери, когато времето навън вече не е подходящо за разходки.

3 идеи за детско творчество с природни материали за деца от 1 до 3 г.

Любопитството на децата в тази възраст е неизчерпаемо. Това още повече улеснява задачата, защото и в най-близкия парк ще откриете всичко, което ви е необходимо.

Създайте си истинско дърво у дома!

Трябват ви бял лист за рисуване, боички, лепило и букет от най-пъстрите листа. Очертайте ръчичката на детенцето и я оцветете. Нарисуваните пръсти превърнете в клоните на дърво с разкошна корона от залепените върху тях есенни листи.

Гъсеничка от кестени

Трябват ви около 7-8 кестена, лепило или двойно залепящи се стикери и очи. За тях може да използвате готови от магазин за приложни изкуства, да си нарисувате или да си ги направите от празни опаковки от таблетки, в които да сложите мънисто, леща или друг малък елемент. Ако вашето мъниче е твърде любопитно, то заложете на нарисувани очи и усмивка на вашата гъсеница, която сглобете, залепяйки кестените един за друг.

Веселите птици

Трябват ви отново паднали есенни листа, като ги подберете в по-кръгла форма, бял лист, лепило и боички. Лесно може да си създадете птичета като залепите листите, които сте събрали един до друг, да им нарисувате крачета под заоблената им част и да добавите весели муцунки с различни по големина и форма клюнове, очички и перушина.

3 идеи за детско творчество с природни материали за деца от 3 до 6 г.

Въображението на мъниците в тази възраст е толкова голямо, че понякога е нужно да го обуздавате. Възможно е да предложите игра с природни материали под една форма, а вашите малки човечета толкова да я доразвият, че резултатът далеч да надхвърля всички очаквания.

Мини елхички за Коледа

Открийте най-хубавите шишарки от близката гора, а после ги претворете в мини елхички. Тяхната основа създайте от парченца коркова тапа, капачки от напитки или обикновен пластелин. Украсата на елхата може да е от оцветяване с различни боички, през залепянето на мънички парченца цветна хартия, до окичването ѝ с различни станиоли или мъниста.

Нека се научим да броим!

Съберете различен брой кестени и шишарки. Използвайте ги, за да изписвате цифри, да броите различните групи есенни находки, както и да въведете понятия като по-малко, повече и равно. А защо не, и да си говорите за лесно смятане с изваждане и прибавяне?

Украса за Хелоуин

Празнуването на Хелоуин става все по-популярно и в България, затова – направете заедно част от украсата, за която ще ви трябват шишарка, изсъхнали клони и малко канап. От шишарката направете паяк, като му сложите очи, а крачетата оформете от тънки пръчици, боядисани в черно. Останалите клончета подредете и залепете звездоподобно, като с канапа добавете мрежа за паяка.

3+ идеи за детско творчество с природни материали за деца от 9 до 12 г.

Споменавайки в по-горните редове за Хелоуин, няма как да не включим любимата тиква и нейното оформяне за празника.

Хелоуинска тиква

Вариантите за нея са много, като вие сами определете нейната големина, и как ще оформите страшния ѝ вид. Освен тиквата ви трябват още къс нож, лъжица и дебела ниска свещ, както и разбира се, малко свободно време. А за да съхраните получения тиквения фенер не само за празника, следвайте тези две стъпки – подсушете добре стените на тиквата, след като я изчистите, и я съхранявайте в хладилник, когато не я ползвате.

Свещник

Красив, функционален и лесен за създаване, неговата направа ще запълни свободното време на всяко хлапе! За него ще ви трябват стъклен съд като чаша или бурканче, малко клонки, акрилни бои, лепило или пистолет за топъл силикон. Подравнете клонките, боядисайте ги в избран от детето цвят и ги залепете към стъкления съд. За допълнителна декорация можете да включите интересна дантелена панделка или няколко пъти да увиете композицията с канап.

Украса за Коледа

Есенната природа е толкова богата на материали, че дава безброй възможности за създаване на красиви играчки за коледната елха. Можете да създадете интересни снежковци за елхата, като използвате шишарка за тялото и жълъд за главата – оцветете ги в бяло, прикрепете ги едни към други и залепете „ушенце” за закачане, изработена от канап. Можете да направите и мини елхички, прикрепвайки мънички клончета едно към друго под формата на конус. Или пък да боядисате много жълъди в различни ярки, брокатени или златисти цветове.

Вярваме, че с идеите, които ви споделихме, ще ви вдъхновим за много творчески проекти с вашите деца. Не ги пропускайте – тези занимания са изключително развиващи и полезни за мъниците във всяка възраст.

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top