0894 469 227
Вашата количка е празна !

Чисти и красиви детски дрехи с някои полезни трикове

Чисти и красиви детски дрехи с някои полезни трикове

За да са красиви дрехите на нашето дете, не е необходимо да са непременно скъпи. Много по-важно е те да бъдат чисти и спретнати – това ще съхрани техните цветове и материи за много по-дълго. Пазенето на детските дрехи чисти, звучи почти като мисия невъзможна –  всички знаем, колко често се цапат децата по време на своите игри и забавления. По-долу ще разгледаме някои бързи трикове, които ще Ви помогнат с почистването на често срещани петна по детските дрехи, както и ще споделим някои общи правила, които е добре да се знаят във връзка с прането.

За по-ярки цветове

            Препоръчително е да изперете дрехата веднага след нейното закупуване. За целта използвайте препарат без избелващи съставки и хладка вода. Обръщането на дрехите наопаки преди пране ще съхрани техните цветове за много по-дълго. Самите дрехи разпределяйте по един и същ или сходен цвят; това би предпазило по-светлите от оцветяване. Внимавайте да не препълвате пералнята, тъй като това би възпрепятствало качественото изпиране на дрехите и би повредило техните тъкани.

            Старайте се да не оставяте едно петно да престои на детската дрешка повече от два часа. Преди да сложите дрехата в пералнята, третирайте петното предварително. Ако все пак сте пропуснали подходящия момент и зацапаната дреха е престояла, то натъркайте замърсения участък с течен перилен препарат и накиснете в топла вода.

            Един от малкото случаи, в които ще Ви се наложи да изчакате, това е когато се сблъскате с петната от кал. Тогава е желателно да се остави калта да засъхне напълно - по този начин много лесно може да я изчеткате с помощта на четка и голяма част от нея да падне преди същинското изпиране в пералня.

             А ето и някои други варианти, с които може да обработвате петната по дрехите на вашето дете:

Сол

            Солта е идеален помощник при мазните петна, които са се получили по време на хранене. Трябва да наръсите петното обилно със сол. Може да смесите солта със спирт или водка, ако разполагате с такива. Сместа се нанася по посока нишките на плата – това ще предпази дрехата от накъсване. При наличието на кърпа или гъба, солта леко се разтърква върху петното.

Кубче лед

            Залепена дъвка върху дрехите на детето звучи като същинско предизвикателство, но истината е, че за него се намира съвсем простичко решение – кубче лед. Натъркайте дъвката с него, докато тя не се втвърди от студ. Оттам насетне премахването ѝ от плата ще е фасулска работа.

 

Прясно мляко

            Кой малчуган не обича да си похапва шоколад? Това приятно занимание обаче най-често върви с неизменни петна по дрешките. Отговорът за тяхното премахване се крие в прясното мляко – петното се напоява с него и се остава да постои за около половин час.

След занятията по рисуване

            Рисуването несъмнено е сред любимите творчески занимания на децата. Но и то не минава без последици – често идеята за някоя рисунка се е пренесла върху дрехите. Петната от мастило може да ликвидирате с помощта на царевично нишесте и прясно мляко, а тези от водни бои – чрез напоен със спирт памучен тампон. Петна от надраскано може също да се натъркат с паста за зъби и сапун.

            Това са една част от идеите за бързо и ефикасно почистване на петна от детските дрехи. Не бива все пак да забравяме, че игрите са изключително важни за децата, а цапането е неизменно последствие от тях. С малко познания и навременни реакции, можем да поддържаме чисти и красиви детските дрехи.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top