0894 469 227
Вашата количка е празна !

10+ предимства на летните лагери за деца

10+ предимства на летните лагери за деца

Наближи ли сезонът на лятото, в повечето семейства с дечица на различна възраст, започват разговори за предстоящите летни месеци. С какво ще се ангажира вниманието на детето, ще посещава ли то някакви школи или ще бъде част от летен лагер, са все въпроси, които изискват неотложен и бърз отговор. Летните лагери са едно от най-честите семейни решения за добро изкарване на свободното време на децата. А освен незабравимите детски спомени, които те оставят в малчуганите, имат и редица ползи, за които днес ще ви разкажем.

Създаване на нови приятелства

Понякога в рамките на ежедневната рутина, включваща обичайните квартални разходки и посещения на познатите до болка площадки, училища и школи, децата няма как да създадат реални нови приятелства. Летните лагери са обещаваща възможност, с която можете да промените това. 

Подобряват се социалните умения

Също като при създаването на нови приятелства, летните лагери помагат на децата да развият и своите социални умения. Обединението на хлапетата в различни игри, развиването и реализацията на внезапно възникнали детски идеи или решаването на разгорял се спор, са все ситуации, в които се налага на детето да общува и развива комуникативните си способности.

Развиват се устойчивостта и адаптивността на детето

В условията на напълно непозната среда, каквато е детският лагер в първите дни, децата усвояват умението да се справят успешно с нови и непознати за тях ситуации.

Придобиват преки знания на тема екология

Немалка част от детските лагери се провеждат сред природата или в различни паркове. Това е повече от чудесна възможност, при която малчуганите могат да разберат част от действащите природни закони и колко е важно да се пази чист заобикалящия ги свят.

Дигитална диета

Летните лагери са толкова забавни и ангажиращи детското внимание, че често мъниците дори забравят, че имат мобилен телефон под ръка. През последните години дори се наблюдава тенденция, при която организаторите на подобни събирания, предпочитат устройствата също да имат своя летен лагер и презареждане, но... оставени в дома на детето.

Създаване на безценни спомени

Няма как да отречем, а и не бива – всички носим в сърцето си не един и два безценни спомена от нашето детство и детските лагери, на които ни пращаха родителите ни. Днес детето ви също получава този шанс и вярваме, че ще има чудесни мигове, към които дълго ще се връща в мислите си, мечтаейки за подобно повторно приключение.

Подхранва се самостоятелността

Когато детето е далеч от своите родители, близки и обичайна среда, то се учи да взима самостоятелни решения. Детските лагери са подходящото място това да се случи, като по този начин се поощрява и отговорността на хлапето, че вече е голямо и може да се справя самичко.

Стимулират се физическите способности на детето

Лудите игри и целодневното движение са гаранция за закаляване на малчуганите, както и повишаване на тяхната физическа издръжливост.

Подобрява се детският имунитет

Летният лагер предполага дълги разходки, чист въздух и много игри. Съвкупността от всичко това обещава по-добър и силен детски имунитет.

Обогатяват се знанията и се поощрява детската креативност

Всяко ново място и преживяване, носят на детето знания и различни възможности за изразяване на креативността. Ще бъдете учудени как въображението и детската мисъл на детето ви са се обогатили буквално за броени дни.
Вълшебството на детството е в приятелствата, които се създават и прекрасните моменти на игра и придобиване на нови умения и знания. Колкото и да се стремим, ние родителите, понякога не можем да осигурим свободата и условията всичко това да се случи, когато сме заедно с тях. Дори и да организираме перфектната семейна почивка! Затова летните лагери са чудесна възможност, от която трябва да се възползвате на всяка цена. А и кой би отказал няколко дни презареждане на родителските батерии без детски щуротии около себе си? 

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top