0894 469 227
Вашата количка е празна !

10+ идеи за празнуване на Свети Валентин с деца

10+ идеи за празнуване на Свети Валентин с деца

Свети Валентин наближава, а това е още един повод за споделено забавление за малки и големи. Празничната атмосфера се усеща както у дома, така и в училище, с различните тематични задачи и домашни занимания за учениците. Преживейте приятни емоции с децата, съчетавайки вино, любов, приятелство, игри и много смях, независимо къде и как сте решили да отбележите празника – у дома, на вила или с кратка спа почивка.

Къде и как да празнуваме Свети Валентин с деца?

С настъпването на празника на любовта се заражда вълнение за подаръци и желание да зарадваме партньора си. Как и къде обаче да отпразнуваме празника, ако сме с децата си? Най-практичното решение е у дома или на друго спокойно място – може би на вила или в кокетен семеен хотел със спа част и детски кът. 

4 идеи за отпразнуване на Свети Валентин с деца вкъщи

 

Свети Валентин е денят, в който заслужавате романтично уединение с любимия си човек, но ако отрядът за бързо реагиране в лицето на баба, дядо или други роднини не е опция за празника, то трябва да измислите план Б. Не се притеснявайте, има начин да се отдадете на романтика, дори и в компанията на своите деца.

Ето няколко проверени във времето идеи:

Романтична вечеря в домашна обстановка

Бутилка хубаво вино и храна, приготвена с любов са винаги добро решение. Подредете масата празнично, добавяйки  нотка на романтика под формата на цветя, свещи или тематични салфетки. Отдайте се на спокойствие, любима музика и сантиментални спомени от вашия съвместен живот. Децата ще са около вас, ще вечеряте заедно, а след това можете да практикувате любимите си занимания или да потанцувате.

Пица и общи семейни активности

Една чудесна идея за празнуване е да не готвите, а да поръчате любимата си храна и да се отдадете на момента. Мислите, че не е удачно? А кой не обича пица? В съчетание с нея подгответе интересна игра, например от типа „20 факта или въпроса за партньора”. Можете да включите и децата, ако са по-големи или да се разделите на екипи – гарантираме ви, че ще падне голяма веселба.

Пуснете си романтичен филм

Подберете филм за любовта като „Емили в Париж”, „И щипка романтика” или друг, който би бил подходящ за цялото семейство. Нима перфектно изкараното време не може да бъде прегръдки, релакс и разпускащ филм?

Прекарайте време с партньора си, когато децата са на училище или градина

Откраднете си ден почивка от работа, ако имате тази възможност. Разходете се заедно и резервирайте обяд в любимия ви ресторант. Посетете емблематично място, което ви напомня само за вас и преживени любими моменти с партньора ви. А вечерта продължете празника у дома с децата.

Идеи за празнуване на Свети Валентин на вила или в семеен хотел

Организирането на кратка семейна почивка или такава, включваща и приятели, също дава добрата възможност да отбележите подобаващо празника и да се откъснете от ежедневната рутина.

Децата със сигурност ще бъдат развълнувани от новото място, а и ще искат да се възползват от всички занимания, които то ще им предложи, особено ако включва спа и детска зона. 

Понякога и просто снежна локация е добро решение. Ако помислите в тази насока, ще имате възможност да се насладите на любовна хармония, спокойствие и релакс. 

Е, родители, не забравяйте да сложите в куфара и някоя настолна или друга игра, които ще ви гарантират поне кратка ангажираност на децата и уединени мигове за вас като двойка. 

Не пропускайте да проучите и интересни места за хапване, както и да изпиете по една-две чаши вино – възползвайте се максимално от предоставените възможности и погалете всичките си сетива.

4 идеи за празнуване на Свети Валентин в училище

Чудесно е, че децата се запознават с традициите и празниците в училище. В предметите по творчество, а и не само, учениците изпълняват тематични задачи в клас и за домашно. По този начин придобиват нови умения, развиват мисленето, креативността си и не на последно място – забавляват се от сърце.

Ето няколко идеи за празнична атмосфера в училището на Свети Валентин:

 • Украсяване на класната стая – по този начин децата се чувстват свободни да развият своето въображение, както и да подготвят част от украсата за дома. Тя може да включва всякакви балони, арки, сърца от червена хартия и др.;
 • Творчество в училище – изработване на картичка или тематична рисунка са идеи, с които учениците могат да проявят креативност и творчески умения, а след това да направят мил жест към своите родители като им ги подарят за празника;
 • Литературно четене на теми за любовта и приятелството – организирането на тематичен ден за литературно четене, в който всеки ученик ще подготви любима част от избрана книга, е страхотна идея. В хода на събитието могат да възникнат интересни дискусии и обсъждане на най-вълнуващите истории;
 • Игри и забавления – съществуват безброй интересни игри, които биха могли да допринесат за сплотяване на учениците и поощряването им да работят ефективно в екип. Например, организирането на конкурс или състезание за редене на любовни пъзели. Добри идеи също са викторини на тема любов, кой ще изпрати повече валентинки и др. Игра на думи, в която любовта е главен герой също е много полезна за развитието и концентрацията на учениците.

Както виждате, има много опции, които предлагат да се насладите на Свети Валентин, дори и в своето семейно огнище, в компанията на децата. Не се колебайте дали да празнувате – всяко дете обича да изкарва пълноценно време с родителите си, да ги вижда щастливи и подкрепящи се. 

 • Борика
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • ePay.bg
 • PaySera
 • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top