0894 469 227
Вашата количка е празна !

Семейната лятна почивка – какво да сложим в детския багаж

Семейната лятна почивка – какво да сложим в детския багаж

В разгара на летния сезон всеки бленува дългоочакваната семейна почивка – било на море, на планина или на вълнуваща екскурзия извън границите на страната. Няма по-подходящо време да се зарадваме на компанията и игрите на нашите деца, но въпросът какъв багаж да стегнем и за тях, остава винаги отворен. Освен правилния подбор на детски летни дрехи, ще са необходими и някои допълнителни неща, които ще направят пътуването още по-приятно и удобно за детето.

Каква ще бъде нашата дестинация?

            Багажът силно се предопределя от мястото, което ще посетим. Ако сме решили да отдъхваме край морето, най-важно е да не забравяме банските костюми и плувните аксесоари; според желанието и интересите на детето, аксесоарите могат да бъдат най-разнообразни: пояс, надуваема възглавничка или лодка, надуваем дюшек, плувки, очила за плуване, маска и шнорхел, плавници и др. Играчките, с които се играе на морския бряг, също са важни: кофичка, лопатка, различни формички за пясък, надуваем басейн. Не бива също да забравяме хавлиените кърпи и шапките против слънце. Детските летни дрехи, които трябва да подберем, е добре да бъдат в светли цветове и леки, дишащи материи. Не е зле да сме подготвени за климатични изненади и да запасим нашия малчуган с един чифт връхни дрехи, които имат дълги ръкави и крачоли.

            Условията в планината са малко по-различни – добре е да се подготвим за по-екстремни климатични промени. Дори температурите през деня да са високи, то вечерите винаги са хладни. Затова е важно детските летни дрехи, които ще вземем, да бъдат малко по-плътни. За студените планински нощи е желателно детето да разполага с яке и по-дебел панталон. Затворените обувки като маратонки или кецове са най-подходящият вариант за горки поход или пикник. 

Защита срещу вредители

            Независимо дали ще летуваме на море или планина, не бива да забравяме да вземем със себе си спрей против кърлежи и комари. На пазара се предлагат специални продукти, които са подходящи за бебета и малки деца. Някои от препратите са с различна консистенция и имат различни начини на нанасяне – това дава възможност да се спрем на най-благоприятния вариант за нас и семейството ни.

Храна и напитки

            Децата огладняват в непредвидими моменти и особено често – тъкмо, когато сме поели на път и нямаме възможност да спрем. Нека бъдем подготвени за тези ситуации, носейки в ръчния си багаж нещо за хапване, с което малчуганът ни да може да се подкрепи.

            Същото важи и за напитките – шише с вода или любимия сок на детето ще свършат идеална работа.

Сън по време на път

            Независимо накъде сме се отправили, нашият малък придружител най-вероятно ще иска да подремне по някое време. Това важи особено много за по-продължителните пътувания. Специална възглавничка за път, която подкрепя врата, както и леко одеялце за завиване ще осигурят на детето основни удобства за сън. Ако детето е по-малко, може да вземем любимата му играчка, която му помага да заспи.

Грижа за здравето

            Тръгнем ли на път, мисълта за здравето трябва да бъде на първо място. Задължително е да  аптечка, която да съдържа: термометър, лекарства против висока температура, лепенки, бинт, противоалергични средства, болкоуспокояващи.

            Най-важният фактор за хубава почивка, все пак си остава доброто настроение. Желаем Ви незабравимо лято, изпълнено с безценни семейни моменти.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top