0894 469 227
Вашата количка е празна !

Ключът към щастливо семейство

Ключът към щастливо семейство

Крайна цел на всички цели, е човек да се прибира щастлив вкъщи. Това може да се случи, само ако там ни чака едно щастливо семейство. Щастието е относително понятие, но въпреки това има едни общи основи, които водят до граденето на дом, в който всички са доволни и любящи. Понякога е трудно да се съчетава кариера, семейство, пътувания, грижа за себе си и време за близките, но в баланса се крие и изкуството да живееш.  Всеки има нужда да бъде обичан и да обича, всеки има нужда да има друг до себе си, а след това и да създаде поколение след себе си. Малко са тези, които са намерили формулата на щастливия брак и успяват да подклаждат огъня на разбирателство и любов.

Усмихнато семейство се наслаждава на дома си

Правила за щастливо семейство

 1. Обичай и приемай себе си.

За някои хора това ще бъде странно правило за щастливо семейство, но други ще го разберат правилно. Ако още не си намерил своята половинка или човек, когото да обичаш, трябва да знаеш, че първата крачка по пътя на щастието, е човек да се чувства добре в кожата си и да приема себе си. Ако човек е уверен, със стабилна, но реалистична самооценка, обича се и е приел недостатъците си, то той е готов да допусне друг човек до себе си и да му позволи да го обича, а след това и да създаде стабилно семейство с него. Понякога като на магия, когато „открием” себе си, откриваме и любовта.

Щастието като ключ към себе си

 1. Дай свобода на партньора си

Никой не си тръгва, когато е щастлив. Остави партньорът си, да върши онова, което го прави щастлив – да завърши своето образование, да спортува, да пътува с приятелите си и т.н. Ревността е убиецът на всички взаимоотношения и сигурния път към развод. Най-важното нещо би трябвало да е Вашето семейство, а не Вашето Его.

Свободата кат ключ към щастието

 1. Бъдете благодарни и показвайте своята любов

Никой с нищо не е длъжен на другия, но има невидима нишка, която ни кара да се стремим да накараме партньорът ни да се чувства добре. Понякога ще го изразим чрез подарък, друг път с жест, със сготвена вечеря, със създаване на уютен и чист дом и др. Понякога това са дребни неща, но израз на огромна обич и уважение. Бъдете благодарни за тях, казвайте го на глас и не мислете, че сте прекалено любезни и формални, защото в крайна сметка, всеки има нужда да чуе едно „благодаря”. Когато обичате някого – показвайте го, казвайте го. Никой не чете мисли, но за сметка на това всеки вижда и чува. Животът е непредсказуем и всеки момент е подходящ да покажете чувствата си. Направете така, че човекът до Вас да се чувства Ваше семейство, а не просто партньор.

Щастлива двойка се разхожда в парка

 1. Брак и семеен живот не са клишета – правете ги, за да имате щастливо семейство

Бракът не е отживелица. Когато двама души се обичат, не се страхуват да сключат съюз пред Бог, държавата или когото и да било. Предлагайте брак на момичетата, които обичате, женете се и създайте щастлив семеен живот. Това са емоции, които ни държат цял живот и дават опора в трудни моменти.

Най-щастливият момент - предложение за брак

 1. Не се страхувайте да имате деца

Много двойки чакат подходящия момент, а след като бебето се роди на бял свят, съжаляват, че толкова са чакали. Понякога точен момент няма и всеки такъв ни изглежда неподходящ (като време, финансови възможности, особености в кариерата и т.н), да имаш дете. Времето върви и не ни чака обаче. Една бременност може да бъде страшна, но същевременно е толкова вълнуваща, а резултата от нея е сладко бебе, което радва всички Особеното при семейството е, че колкото по-голямо става то, толкова по-приятно е!

Усмихнато бебе

 1. Щастливо семейство е онова, в което всички се грижат за дома

Мнението, че домакинската работа е само за жените, е криворазбрано. Домът е на цялото семейство и затова трябва да се поддържа от всички. Няма значение дали ще се редувате, всеки ще си има задължение или ще се сменяте, важно е всички да полагат усилия. В това число се включват и децата, които могат да изхвърлят боклука или да си чистят стаите например.

Семейство е протегнало ръце заедно

 1. Отделяйте време един за друг

Независимо колко сте заети и изморени – отделяйте внимание на всеки член на Вашето семейство. Важното е двамата влюбени да имат време насаме, да излизат веднъж седмично на вечеря или кино, и да поддържат огъня на любовта си. Прекарвайте време с децата – разхождайте се в парка през уикенда, пътувайте, играйте настолни игри вкъщи. Щастливо семейство е това, което прекарва най-много време заедно.

Сутришно кафе между двама влюбени

 1. Ако имате семеен проблем, не търсете помощ от приятели, а от психотерапевт

Първото нещо, което обикновено хората правят, когато имат неразбирателства или се скарат с партньора си, е да споделят на близък или приятел. Понякога да разкажем олеква и ни помага, но ако търсим съвет или насока, може да бъде подводен камък. Близките ни са пристрастни към нас и това ги прави слепи за много неща. Понякога без да искат могат да повлияят и усложнят нещата, вместо да помогнат на въпросното семейство. Не така стоят нещата при психотерапевта обаче. Той е специалист, безпристрастен е и се ръководи от идеята да помогне на семейството като цяло. Понякога психотерапията отваря очите на партньорите за много неща, променя ги и след нея продължават заедно като семейна единица, само че по-щастливи и сплотени.

 

Щастието е относително понятие, ето защо няма един път към щастливо семейство. Най-важното е да установите какво е общото, което ви свързва – страстта да пътувате, обичта към спорта, изтънченият вкус към изкуството или нещо друго. Когато това е ясно, то вие ще имате линия, по която да вървите и да знаете, че и двамата ще се чувствате щастливи по този път.

 

Пазарувай топ детски премиум марки

 

 

 • Борика
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • ePay.bg
 • PaySera
 • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top