0894 469 227
Вашата количка е празна !

3 идеи за ваканция без бебето

3 идеи за ваканция без бебето

Появата на бебе във всяко семейство е събитие, което преобръща живота във всеки един аспект. Новият член на фамилията бързо се превръща в абсолютен приоритет и ежедневието на родителите се променя изцяло. Това е период, изпълнен с радост и много положителни емоции, но понякога носи и значителна доза стрес и напрежение за майката и бащата особено ако това е първото им дете.

Несъмнено обаче идва и момент, в който родителите искат да останат насаме и да прекарат известно време само двамата, за да се насладят на чаша вино, любими филми или романтична вечеря, а когато бебето е при тях, това невинаги е възможно. Ако пък ви се струва невъзможно да си помислите за повече от няколко часа без детето и още по-малко за някаква екскурзия, на която да бъдете само с любимия си човек, то в тази статия ще ви дадем няколко идеи как да си организирате малко „бягство“ и кога е подходящо да помислите и за ваканция без бебето.

Кога да отидете на ваканция без бебето?

Екскурзията с мъничето има своите предимства – цялото семейство прекарва време заедно на нова и вълнуваща дестинация, далече от дома. Ваканцията без бебето обаче също ще ви зареди с нужната доза почивка, на която макар и за кратко няма да мислите за график за хранене или проблеми с приспиването. Това може също така да заздрави и освежи връзката с партньора ви и да си припомните какво е чувството да водите дълги разговори необезпокоявани, наслаждавайки им се на спокойствие.

Разбира се, в първите месеци след раждането малко вероятно е да бъдете готови за тази крачка, тъй като детето ще има непрестанна нужда от вас. Обикновено след като навърши поне 1 годинка, човечето ви вече е научило някои неща като първи думички и начини на комуникация, а това е добър момент, в който можете да обмислите романтична почивка. Ето и 3 фактора, които са определящи за това дали сте готови да поемете към ваканция без бебето:

 • Сред най-важните неща е вече да сте отбили бебето си, тоест да не го кърмите, а то да е преминало на нормалната храна на възрастните или адаптирано мляко. По този начин може да оставите бурканчета с пюрета, друга храна и мляко на доверените хора, които сте избрали да се грижат за вашето дете, без да се притеснявате излишно.
 • Ако бебето вече знае някои думички, със сигурност това би улеснило процеса по отделянето от родителите. Също така, важно е да обясните на мъничето, че мама и татко отсъстват само за кратко и скоро ще се върнат.
 • До 1-годишна възраст децата вече са изградили определен режим на заспиване и са преодолели нарушенията в съня, които обикновено се проявяват засилено около 5-ия или 6-ия месец. Това също би улеснило хората, които ще се грижат за вашето дете.

Подготовка за ваканция без бебето

Със сигурност както за бебето, така и за вас първото отделяне за по-дълго време едни без други ще бъде странен момент. Също така е важно да бъдете подготвени, за да сте сигурни, че нищо няма да бъде забравено и можете да се насладите пълноценно на ваканцията си и да се откъснете поне за кратко от ежедневните задачи. Добра идея е преди да оставите детето при баба и дядо или други близки хора, които ще се грижат за него, да си подготвите списък с нещата, от които бебето ще има нужда, докато вас ви няма.

Някои от тях са: храна за периода, в който ще бъдете на ваканция, памперси, шише за вода, биберон, различни бодита и дрешки. Ако детското креватче е лесно за пренасяне, то би било отлично решение да оставите и него. По този начин бебето ви ще се чувства комфортно на място, което му напомня за дома, и това може да улесни вечерното заспиване. Любими играчки и залъгалки също са бебешки вещи, които могат да помогнат, когато детето се нуждае от успокояване.

3 проверени идеи за ваканция без бебето

Без значение кога ще се почувствате готови за вашата първа ваканция без детето, със сигурност и на вас ще ви бъде притеснено и ще искате да имате възможността да сте максимално близо до него. Ако се колебаете какъв тип почивка да изберете, вижте нашите 3 идеи за ваканция без бебето: 

 • Спа уикенд – В България изключително популярен в последните години е спа туризмът и тези места за настаняване са разположени в почти цялата страна. Затова най-вероятно лесно и бързо може да откриете спа дестинация на не повече от 1 час от населеното място, в което живеете. По този начин ще сте спокойни, че бихте реагирали бързо, ако трябва да се приберете по-рано. От друга страна, спа процедурите са отлична идея за пълноценна почивка, без значение от метеорологичните условия и сезона.
 • Вила в планината – Изберете вила в планината и се отдайте на кратки походи и разходки, с които ще презаредите „батериите“ си от магията на природата. Разбира се, обърнете внимание на мястото, което резервирате. Добре е да има добър обхват, за да сте сигурни, че ще можете спокойно да се чувате по телефона с хората, на които сте се доверили грижата за вашето бебе.
 • Почивка с компания – Освен романтична ваканция, може да си организирате и кратка почивка с приятелска компания. Това ще ви даде нужния социален контакт, който често отсъства при родители в първите месеци след раждането на бебето.

Какъвто и вариант да изберете за ваканция без бебето, настройте се за моменти на релакс и активна почивка, които ще ви заредят със сили и енергия за дните, в които ще бъдете отново с мъничето си и ще се радвате на ежедневните му промени и нужди пълноценно.

 • Борика
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • ePay.bg
 • PaySera
 • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top