0894 469 227
Вашата количка е празна !

Забавни и интересни места в България, които да посетим с децата

Забавни и интересни места в България, които да посетим с децата

Лятото е тук и на всички ни се пътува до нови дестинации. Затова днес ще ви споделим няколко забавни и интересни места в България, които можеш да посетите с малчуганите и да се насладите на прекрасни мигове заедно.

Интересни места и атракции за деца в София

Ще започнем с няколко любими дестинации на децата, намиращи се в столицата на България – София.

Арт-къща с музей „Куклите“

Музеят на куклите включва невероятна колекция от над 3 000 кукли, място за творене и парти център за рождени дни. Това, което може да разгледате там е огромно разнообразие от различни видове кукли, събрани, както от България, така и от различни кътчета на света. Красивите фигурки танцуват, пеят, усмихват се и разказват увлекателни интересни истории на своите посетителите. Със сигурност ще останете впечатлени, а децата дълго време ще си спомнят това преживяване.

Национален природонаучен музей

Националният природонаучен музей в София е обичан от малчуганите, независимо от тяхната възраст. В него често се организират интересни игри, в които се изучават човешкото тяло, правят се макети, научава се повече за морето, наблюдава се ДНК под микроскоп и децата могат се включват в безброй творчески работилници.

Коколандия на открито

Коколандия е приключенски парк с екстремно-развлекателен характер, в който с часове могат да се забавляват, както по-големите, така и най-малките. Помислено е за всяка възраст, като малчуганите могат да скачат с бънджи, да покоряват стената за катерене, да поиграят мини голф и много други.

Музейко

В столицата се намира и най-големият за Източна Европа научен детски център – Музейко. В него ще откриете над 130 инсталации, арт работилници, интерактивни игри и научни ателиета, в които децата могат да посветят време на интереса си към различни науки, екология, изкуства и комуникации. Интериорът е разделен на три епохи – минало, настояще и бъдеще, като във всяка от тях присъства нещо интересно, което със сигурност ще заинтригува вашето дете.

 

Интересни места и атракции за деца в Пловдив

Ще споделим и няколко интересни места за децата в Пловдив – любим на мнозина български град.

Детската железница

Детската железница представлява теснолинейна железопътна линия, намираща се в подножието на Младежкия хълм в Пловдив. С дължина 1090 м., капацитетът на влакчето е 50 места и е съставено от локомотив и 3 вагона. Линията е напълно реставрирана и прави по 6 курса на ден. Изключително приятна и интересна разходка,  която би допаднала на всяко дете.

HappyLand

HappyLand е детски център, който предлага на най-малките дискотека, тематични зали, детски кът, боулинг, арена за лазерни битки, 5D кино и много други развлечения. Децата със сигурност ще се забавляват, а защо не и вие?

Плиоценски парк Дорково

В близост до Пловдив, този парк  е изключително подходяща дестинация за разходки и пикник. Там е разположен и музей, изграден върху палеонтологично находище, в което са открити над 600 кости на 15 м2 площ. Помещението е малко, но фигурите в естествен ръст на експонираните бивни и мастодонт са изключително впечатляващи за децата.

 

Интересни места и атракции за деца във Варна

В следващите редове ще ти разкажем и дадем идеи за любимите места на малчуганите  в красивия морски град – Варна.

Морската Градина

Няма как да не споменем невероятната Морска градина, която може да посетите във Варна. Освен разходка из красивите паркови алеи и гледката към морето, цялото семейство може да посети Зоологическата градина и увеселителния детски кът. Със сигурност ще намерите забавления за всеки член от семейството, независимо от възрастта, и ще преживеете вълнуващи часове в разнообразни занимания.

Делфинариум

Делфинариумът, също разположен, в Морската градина е една от любимите атракции на децата. Може да се насладите на ефектно шоу с делфини, както и да си вземете красиви сувенири за спомен.

Аквариум Варна

Аквариумът, отново част от Морската градина, представлява живописна експозиция на морски екземпляри, съставящи черноморската фауна. В няколкото зали на сградата може да разгледате също и различни представители на Световния океан и тяхната миграция, както и да научите множество нови интересни факти.

Лятно кино Варна

Лятно кино под звездното варненско небе със сигурност ще бъде едно приятно и запомнящо се преживяване за децата. Изберете подходящ филм, запасете се с пуканки и захарен памук и се насладете на филм на открито.

Интересни места и атракции за деца в Бургас

В Бургас също може да откриете не едно място, което да въодушеви и зарадва всяко дете.

Стената на приказките

Стената на приказките с огледалното езерце се намира в сърцето на морската градина в Бургас и е истински фаворит на децата. Тя се състои от мозайки, илюстриращи любими български и световни приказки, а непосредствено до нея е разположено огледалното езеро с мостче – притегателно място за всеки малчуган.

Фестивал на пясъчните скулптури

През лятото в Бургас се провежда тематичен Фестивал на пясъчните фигури. Набиращ все по-голяма популярност, той е обичан, както от децата, така и от техните родители. Всяка година темата на скулптурите е различна, което го прави винаги уникален и атрактивен за своите посетителите.

Замъка в Равадиново

Близо като дестинация за хората, живеещи край морето и в централната част на страната, но далеч за пътуващите от Пловдив и София, Замъкът Равадиново се намира непосредствено до Бургас. На пръв поглед стила му е смесица между епохите на Възраждането и Романтизма, но това далеч не е така. Реално, архитектурата му е изцяло приказна. Въздействието му е магично и наистина те кара да се чувстваш сякаш си във вълшебна легенда. Със сигурност ден, изкаран там, ще остави незабравим спомен за цялото семейство.

Рибарско село Ченгене скеле

Рибарското село Ченгене скеле се намира в близост до Бургас и се състои от три музейни къщи, ресторант, зала за изложби и събития, детска площадка и кафе-клуб. В музейните къщи малките ще имат възможността да научат повече за рибарското селище, ще се впуснат в света на рибаря и ще разберат как се плетат рибарски мрежи. Имайте предвид, че много често се организират събития специално за малките, към които може да се присъедините.

 

Места за деца, подходящи за един уикенд през лятото

Независимо дали ви предстои по-дълга почивка или не, уикендът е идеално време за бягство от рутината. Отделете ден през седмицата, в който да проучите атрактивни места в близост до вас, които да посетите през почивните дни. Създайте интересна история, в която да увлечете семейството и се впуснете в лятна авантюра. Ако имате нужда от активна почивка – то винаги може да посетите басейн, кинопрожекция или да посветите лежерен следобед в близък парк, наслаждавайки се на пикник и свободни игри.

 

Пътуването и посещаването на интересни дестинации с децата винаги създава спомени от незабравими преживявания. Само подгответе маршрут, стегнете багажа и не се колебайте да се впуснете в щури приключения!

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top