0894 469 227
Вашата количка е празна !

Защо да избираме само качествени детски дрехи?

Защо да избираме само качествени детски дрехи?

Въпреки разнообразието от детски дрехи по магазините, изборът на такива за нашия малчуган нерядко е трудоемка задача. Самите деца са склонни към капризи, което смущава нашия избор; в крайна сметка, искаме най-доброто за детето си, като за нас е важно и то самото да се чувства комфортно. Съществуват някои общи правила, които биха ни ориентирали по-точно при избора на качествени детски дрехи и биха ни служили като опора.

Дрехи според възрастта

            Възрастта на детето е от първостепенна важност, тъй като дрехите за деца се разпределят в три категории: бебешки, за подрастващи и ученически. Това, което обединява категориите, без възрастта на детето да оказва влияние, е стремежът към съчетанието на качество, комфорт и симпатичен модел. Не бива да забравяме, че децата също искат да се чувстват хубави.

Удобството преди всичко

            Твърде помпозните и официални дрехи възпират движенията на малките деца и ограничават свободата им. Също е добре да не се спираме на модели, които предлагат прекалено ситни или висящи декорации, защото има опасност детето да ги закачи някъде и да ги скъса. Ако се колебаем дали да купим дреха с цип или с копчета, по-добре да изберем тази, която е с цип. Копчетата, особено ако са малки и повече на брой, затормозяват децата. Много деца избягват да носят дрехите си, именно защото не се справят с копчетата.

Изкуствените материи предизвикват дразнене и алергии

            Желателно е да заложите на естествения памук като материя. Той е мек, удобен и дава възможност на кожата да диша. Дрехите, които са изработени от изкуствени материали, не са за предпочитане. Децата са много активни физически и бързо се изпотяват, а изкуствената материя би запарвала кожата допълнително. Също така, изкуствените материи невинаги са приятни на допир за нежната детска кожа и могат силно да я раздразнят. Здравите и устойчиви платове от своя страна ще свършат по-добра работа, защото няма да са толкова податливи на скъсване.

Полезни навици

             В гардероба на децата е добре да се спазва известно разделение на дрехите, спрямо тяхното предназначение: за училище, за вкъщи и за специални поводи. По този начин в детето ще се добият някои полезни навици: например, винаги да се преоблича след прибиране, а също и да цени повече тържествените случаи, които изискват по-официален външен вид.

            Децата растат неусетно, затова при закупуването на облекло винаги е по-добре да вземем малко по-голям размер. Това ще възпрепятства наличието на бързо отеснели нови дрехи, които не могат да се носят.

Цветове

            Относно цветовете, добре е да се избягват тъмните такива. Детските дрехи трябва да внасят настроение и радост. В същото време, те лесно се цапат, така че е добре моделите да разполагат с богати на шарки. Освен това, самите деца много се впечатляват от по-разнообразните десени и предпочитат да са облечени именно с тях.

            Тъмните дрехи можем да оставим за дъждовните дни, когато е кално и има опасност детето да се намокри и изцапа. Те са подходящи също и за по-официални поводи, при които се изисква спазването на определен етикет.

            Тъмните дрехи за дете лесно се освежават и разнообразяват с подходящи цветни апликации или аксесоари.

            Залагането на качествени детски дрехи ще спести множество грижи. Те са много по-лесни за поддържане, по-удобни за детето и притежават стилен и практичен дизайн, благодарение на който нашият малък наследник ще се чувства красив и уверен.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top