0894 469 227
Вашата количка е празна !

15+ идеи къде да заведем децата през зимата

15+ идеи къде да заведем децата през зимата

За някои зимата е период, в който се излиза по-малко, а домашния уют е най-привлекателната дестинация. Има и други пък, които обожават да пътуват и да преживяват нови емоции независимо от сезоните. С днешния материал ви споделяме няколко интересни идеи за посещения на различни места с деца през зимата.

6+ забавни места за деца през зимата

Днешните времена са богати на варианти за пътуване и забавления. В зависимост от възможностите и свободното време, може да помислите върху идеите, които ще ви споделим.

Дестинации като Тайланд, Дубай и всяка топла точка на планетата са добро решение за вълнуващо зимно приключение с деца.  Тези страни изобилстват от атракции, които да посетите и да се забавлявате пълноценно. А и самия факт, че от студен климат преминавате към знойно лято, със сигурност ще екзалтира всяко дете.

И все пак, ако сте традиционалисти или пък търсите незабравими изживявания не толкова далеч, то имаме няколко предложения и за такива.

Виена и Будапеща са винаги атрактивни! Със забележителностите си, както и вълшебната обстановка на коледните базари, пътешествията до една от двете дестинации (а защо не и двете едновременно?) са прекрасна идея!

Интересно и забавно би било и семейно посещение в Истанбул. Многолик и цветен, градът ще ви предложи безброй атракции като Аквариума в покрайнините му, Леголенд, Миниататюрк парка с макети на значими турски сгради и още куп възможности за пълноценно време заедно.

Букурещ в Румъния също ви очаква. Емблематичният Терме – най-големият балкански  уелнес център е с топли басейни за всякакви желания и възрасти. Може да посетите и Музеят на селото с традиционните за региона къщички и да дегустирате типично румънски сладки изкушения. Природонаучният музей, както и Делфинариумът в Костанца също не са за изпускане.

Но ако предпочитате пътуванията извън страната да са в по-топли периоди, то в следващите редове ще ви предложим не един варианта.

3 идеи къде да заведем детето около София

Набележете си природен парк „Небесни пасбища” край Правец, където ще попаднете в чуден свят на приказни герои, за които толкова сте чели! Сгушени в магична горичка ви очакват куп интересни находки като стълбата от едноименната приказка, ще узнаете къде живее Баба Меца, и как изглежда къщичката на Червената шапчица. А ако разходката ви умори, то може да преспите в стаята на „Мечо Пух”, например, която ви очаква в бутиковата къща към комплекса.

И ако приказните дестинации привличат както децата ви, така и вас, то ви даваме още едно предложение – Златният парк край Луковит. Освен красивите гледки, може да разгледате каменните къщички и да се полюбувате на плаващата вълшебна къщичка в езерото.

Ще ви споделим и една нестандартна дестинация – Перник! Разгледайте Минният музей, известен с това, че е единствен по рода си в Балканския регион. Ще чуете интересни истории как са се добивали въглища в миналото, а на хлапетата със сигурност ще им хареса екипировката, с която ще бъдат облечени и експозициите, които ще разгледат.

3 интересни забележителности за деца през зимата около Пловдив

Разходете се до Златоград и се насладете на Етнографския музей. Надникнете и в Килийното училище, а може да отскочите и до скалното образувание Гъбата. Със сигурност децата ще са впечатлени от атрактивната ѝ форма с височина от 2 м. и 3 м. ширина в горната част.

Съветваме ви, ако живеете в или близо до Пловдив, да си подарите уикенд в село Косово. Типичното родопско село предразполага към дълги разходки, вкусно похапване и почивка далеч от градската суета.

Предполагаме, че сте чували, но все пак и ние ще ви споделим за прекрасния за деца комплекс в Старосел. С басейните, детският кът, възможностите за езда и разходка, мястото е притегателен център за малки и големи през цялата година.

3 идеи за близки разходки край Бургас

Разходете се семейно до село Бръшлян. Съхранило автентичната архитектура на българското минало от края на XVIII век, селото ще ви предложи спокойна разходка и потапяне в атмосферата на интересното ни историческо минало.

Поморие също е идея, ако искате да усетите уюта и романтиката на малкото морско градче. Подходящо за разходки и игри на открито, мястото ще ви предложи и няколко не лоши варианти за нощувка в хотели с басейни и СПА.

Ако пък разполагате само с няколко часа, то посетете конна база „Кубар”. Добра причина за разходка до там е възможността да се полюбувате на кончетата в базата, а защо не и да пояздите?

3 интересни за посещение места с деца край Варна

Природен парк „Златни пясъци” е подходящ за всички възрасти и през всеки сезон. Предлага няколко екопътеки, по които можете да се запознаете с различни видове животни, обитаващи местността и са представени с атрактивни табели, да послушате птичите разговори и песни, както и да се насладите на панорамни гледки.

Исторически парк „Неофит Рилски” през последните години става все по-популярен за посещение.  Децата със сигурност ще бъдат развълнувани от възможността да наблюдават истинска стрелба с лък, средновековни двубои и други атракции, както и да научат повече за различните български епохи.

Ако разполагате само с половин ден, то се разходете до Калимански хан. На голяма площ ви очакват различни забавления, а след като героите се уморят, можете да похапнете вкусно в механата към комплекса.

3 идеи за разходки за един ден  

Понякога времето е ограничено, но желанието за разходка – изключително силно. Предлагаме ви няколко идеи как да откриете подходящи достъпни дестинации за разходка, близо до мястото, където живеете.

Проучете селата в района

Може да ползвате Google, за да разгледате детайлно карти или пък да откриете любопитни истории за малки населени места около вашия град, които да посетите.

Екопътеки

Потърсете онлайн групи и форуми с такава насоченост и ще откриете неподозирано интересни маршрути.

Заложете на нестандартно изживяване

Помислете за някое място от вашето минало, което по ред причини е изоставено. Разходете се до там, разкажете на децата си истории от вашите спомени и...все пак внимавайте за безопасността. Подобни места могат да са атрактивни, но не винаги подходящи, особено за мъници.

Надяваме се, че ви вдъхновихме за приятни зимни преживявания с децата или пък ви провокирахме да потърсите още идеи. Едно е сигурно! Пътуването е страст и ви пожелаваме хиляди щастливи семейни моменти, изпълнени с нея.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top