0894 469 227
Вашата количка е празна !

10+ идеи за зимни и снежни игри навън с деца

10+ идеи за зимни и снежни игри навън с деца

Въпреки, че зимата се бави със своето настъпване, не е лошо да сме добре подготвени с идеи за игри в снега. Затова днес ще ви споделим няколко любими предложения за снежни игри, подходящи и за малки, и за големи.

4 забавни идеи за игри на деца в снега

Бой със снежни топки

Тази така позната на всички игра със снежни топки е винаги добро решение за разгрявка преди същинските забавления. Боят със снежни топки ще е още по-забавен, ако се разделите на отбори, като във всеки тим има по равен брой възрастни и деца, за да са равностойни силите.

Открий съкровището

Винаги можете да скриете в снега лакомство или малко подаръче, което да бъде открито. Указанията за намирането му дайте под формата на гатанка или забавно стихче, или пък предварително начертайте карта с маршрута.

Готвене

Ако детето ви е запален кулинар, винаги може да пренесете хобито му навън сред снега. Вземете с вас различни формички, а за украса използвайте материали като елхови клонки или други природни материали, които ви заобикалят в близост.

Вулкан

Тази игра е интригуваща, както за съвсем мънички дечица, така и за по-големи. Трябва ви малко подготовка, но тя е супер лесна за изпълнение. Вземете с вас пластмасова бутилка от 500 мл. вода, сода бикарбонат, оцет и червена сладкарска боя. Сложете около 100-150 мл. оцет в съда, добавете и боята. Заровете шишето в снега така, че отвора му да остане открит, а останалата част оформете като склонове на вулкан. Когато сте готови нека детето ви изсипе около лъжица сода в отвора на бутилката. Повярвайте ни, и вие ще сте силно впечатлени от „изригването” на снежния вулкан!

3 избора за най-добри зимни забавления от Crazy Kids

Ние също истински обичаме и очакваме зимата, затова ще ви споделим и някои от нашите най-любими зимни игри.

Изпълни списъка

Тази игра може да бъде играна във всякакви условия, но снежната разходка навън е идеална за нейното по-различно изпълнение. Подгответе списък с неща, които знаете, че ще срещнете по време на вашето излизане. Такива могат да са няколко симпатични елхички, дървета, лампичките, поставени по различните сгради за украса, шишарки, листа. Провокирайте вашето въображение и съставете „опис”, по който да отмятате. Разбира се, не забравяйте да предвидите и малка награда, когато целия списък бъде разкрит.

Бой със снежни топки, но по мишена

Ако се притеснявате, че евентуален бой със снежни топки може да бъде не много безопасно занимание за участниците в него, то променете правилата на играта. Определете мишена, която да бъде обстрелвана и броя точки, който ще доведе до победа. Мишената може да бъде контейнер, кош, очертан от сухи клонки център, а защо не и различни цветни петна в снега направени със сладкарска боя, ако участниците или отборите са повече на брой.

Рисуване в снега

Споменавайки цветна боя, няма как да не ви предложим и рисуване на причудливи фигури в снега! Сладкарските изделия за придаване на цвят са напълно безопасни за околната среда и се измиват лесно. Трябват ви само няколко пластмасови бутилки, боички по избор и топла вода.

3 топ идеи за игри вкъщи при зимни условия

 И, тъй като не винаги времето през зимата позволява излизане навън, то ще ви разкажем и за няколко любими идеи за игри в домашни условия.

Голф

Трябва ви само съд, като празна консерва например, стик и малка топка. Звучи ви сложно за осигуряване? Всъщност, топка може да си направите и от хартия облепена с тиксо, а частта от прахосмукачката, с която обирате боклуците, е идеален голф стик!

Дама, но не на асфалта, а у дома!

Трябва ви единствено малко по-широко място и тиксо, за предпочитане хартиено, за да пресъздадете любимата игра на дама, с която ще се забавлявате и...изразходвате неизчерпаемата детска енергия!

От нищо нещо

Стандартните игри и играчки омръзват на всяко дете, щом се заседи у дома повече. Затова провокирайте креативността на хлапето, съобразно неговата възраст. Създайте самолетче от щипка за простиране, а крилете му направете от клечки на сладолед или с хартия. Сглобете кола, камион или друго превозно средство от празни бутилки веро, перилен или почистващ препарат (уверете се, че ги давате добре измити), или пък от стар кашон постройте чудна куклена къща за любимите кукли и играчки.

3 проверени идеи как да си подсигурим безопасни и дълги игри навън

Игрите зимно време навън са както полезни, така и крият своите рискове от настинка или премръзване. Прочетете нашите идеи и ги вземете предвид при следващите ви зимни забавления и разходки.

Избирайте подходящо време

Времето около 12-14 ч. е изключително подходящо за щури зимни игри. Периодът се намира в най-светлата част на деня, а градусите са оптимални за сезона.

Обличайте се подходящо

Да, може би този съвет ще ви се стори малко излишен. И все пак, не забравяйте обличането на термобельо и взимането на резервни дрехи с вас, особено ако се очаква игрите да бъдат бурни и дълги.

Термос с топла течност

Понякога, когато се улисаме в игри и забавления, не усещаме жажда или нуждата от прием на течности. Но ви гарантираме, че взимането на термос с топъл чай, както и честото отпиване от него, ще поддържа тялото хидратирано и пълно с енергия.

Зимата е любима на мнозина! Затова се надяваме, че със споделените от нас идеи сме ви вдъхновили за смели приключения и щури забавления, с които спомените за този сезон ще ви усмихват често.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top