0894 469 227
Вашата количка е празна !

Кое е типичното за децата зодия дева?

Кое е типичното за децата зодия дева?

Ако рожденият ден на вашето дете е между 23 август и 22 септември, честито – у дома си имате един критичен перфекционист, търсещ любов и внимание, но и готов на всякакви саможертви в името на най-милото му, особено родителите! Децата деви са изключителни, защото много често порастват преждевременно и обикновено изпъкват сред връстниците си със своята детайлност, порив към съвършенство и невероятна дисциплина. Какво още е типично за децата зодия дева ще разберете по-долу.

Как изглежда детето дева?

В чисто визуален план за детето дева са характерни правилните черти. Често, докато са бебета,  за тях, надничайки в количките, околните казват, че са като изписани. Момчетата деви са стройни и със силна мускулатура, а тъй като обичат спорта и движението, с времето те я развиват още повече. Момичетата представителки на този зодиакален знак пък са изключително очарователни и симпатични, особено със своята типична безупречна хигиена. По начало децата деви са много стриктни по отношение на чистота, външен вид и дрехи още от малки. Те се научават да мият ръцете в ранна възраст и могат да изпаднат в истерия, ако сте ги сложили да спят, без да си измият зъбите.

Любимите детски дрехи на малките деви

Тъй като това са много прецизни и стриктни деца, родителите им са щастливци. Малките деви ще пазят прилежно дрехите си, затова спокойно можете да залагате на по-скъпи и практични модели както за момичешките рокли, така и за панталоните и ризите за специални поводи за момчетата. Съветът на астролозите е никога да не купувате самоинициативно дрехи на своите деца деви. В най-лошия случай поне се консултирайте с тях какво предпочитат. Същевременно по-големите деца деви не са сноби и рядко се водят по актуалната мода. Те са по-скоро придирчиви и се придържат към своите строги вътрешни правила за отлична визия и най-вече за съвършена хигиена. Имайте на предвид, че децата деви не търпят да им е неудобно. Понякога един боцкащ вълнен пуловер или твърде тесен панталон може да накара детето дева да хвърли всичко и да се откаже от игрите за цял ден, докато не му осигурите необходимите спретнати удобни дрехи.

Какъв е темпераментът на детето дева?

А сега стигнахме може би до най-важният и интересен момент - какъв е характерът на детето дева! Освен че са педантични и спретнати, тези деца са и доста любопитни и умни. Това са децата, които първи се научават да четата и пишат в квартала. Макар да не е задължително те да са пълни отличници, девите обожават книгите, да научават нови неща, но само в сферите, от които в действителност се интересуват. Характерно за девите е, че са изключително жертвоготовни, обичат да помагат – най-вече на мама, тати, баба, дядо и другите членове на семейството – а също така са и верни приятели. Тези деца имат засилено чувство за самосъхранение и правилно избират компанията, с която да общуват. Едновременно с това първото впечатление за тях понякога е доста грешно. В началото на запознанството и срещата си с някого, децата от тази зодия са склонни да бъдат по-затворени. Така те създават впечатлението, че са срамежливи и необщителни,  но всъщност детето дева просто има нужда от време да опознае събеседника си, преди да разгърне потенциала си на комуникативна, будна и изключително интересна личност.

Съвети за възпитание и поведение спрямо детето дева?

Децата от този зодиакален знак обичат рутината и предварително изградения стриктен режим. Всяка промяна за тях може да е стресираща или поне изнервяща. Те не обичат спонтанностите, а традициите в семейството. В никакъв случай и по никакъв повод не си позволявайте да правите забележка или да се карате на детето дева пред други деца или изобщо пред външни хора. Това не просто ще ги злепостави, а може дори да им нанесе психологическа травма. Детето дева e такова – то има нужда от външно одобрение, както и да получава достатъчно внимание не когато не се справя, а когато заслужава похвала. Това дете от малкото, които се вдъхновяват не от критиката, а от положителната оценка. Същевременно, девите по начало могат да бъдат големи темерути и инати. Те не понасят да им налагате своята гледна точка и тайничко никога не се съгласяват дори с родителите си, ако сметнат, че дадена забележка, правило или наказание просто не са справедливи. Към родителите на децата деви, специалистите най-често отправят следните съвети: от ранно детство да намерите пряк път към вътрешния им свят, защото те споделят трудно, но и да бъдете достатъчно поощряващи, а за грешките им да действате не с критика, а с нагледни добри примери.

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top