0894 469 227
Вашата количка е празна !

Добре подбраният подарък – ключът към детската усмивка

Добре подбраният подарък – ключът към детската усмивка

Да се съобразим с възрастта

            Затова едно от първите неща, които трябва да съобразим при закупуването на детски подарък, това е възрастта на детето. Например, трудно ще впечатлим някое малко дете, ако му подарим дрехи, колкото и стилни и красиви да са те. Най-логичният подарък за малко дете би била любимата му играчка, но това лесно може да се превърне в „клопка“. Навярно почти всички останали гости биха се сетили за този вариант, така че е възможно изборът ни да не се отличи с оригиналност. Тук на помощ идват различните образователни игри – семейни или такива, които могат да се практикуват извън дома. По този начин не само ще осигурим забавни мигове за детето, но и ще му помогнем в научаването на нови неща.

Момче или момиче?

            Полът на детето също играе ключова роля при избирането на подарък. Голяма част от малките момиченца са суетни и кокетни. При такава ситуация, подбирането на стилни детски дрехи за момиче би било удачен вариант. Разговор с родителя би могъл да ни насочи още по-точно: кой размер носи момиченцето, какви цветове предпочита, харесало ли си е някоя красива рокля, с какви дрехи вече разполага в гардероба си и др. В тази връзка, подходящ подарък за момиче би бил и някой нежен аксесоар – той може да се подбере като допълнение към дрехите или отделно.

            Ако празнуващият е момче, то е добре да се насочим към настолните игри и различните конструктори. Пъзелите също са добро решение и ако момчето им е истински фен, по-сложен пъзел с повече части може да се окаже приятна изненада. Малките момчета често обичат да колекционират – било то колички, роботи, животински фигурки и др. Колкото по-наясно сме с конкретните интереси на детето, толкова по-оценен ще бъде подаръкът ни.

            Изключения обаче винаги има. Не всяко момиче е почитателка на модните стилни детски дрехи и не всяко момче ще се зарадва подобаващо на количка или конструктор „Лего“. Много важно е да се съобразим преди всичко с личните интереси на детето.

За въображението и интелекта

            Един от най-ценните и хубави подаръци продължава да бъде книгата – нито високите технологии, нито която и да е модерна играчка могат да отменят нейната стойност. Книгата е изключително важна за мисловното развитие на малчугана. Тя ще му предостави един магически свят, който нищо друго не би могло да замени. Много от децата следят различни поредици книги – ако някоя част от въпросната поредица липсва, би било чудесна идея ние да я допълним.

            Нелош вариант са енциклопедиите и общообразователните книги, които са написани спрямо конкретната детска възраст. В тях увлекателно се представя важна информация, която би обогатила общата култура на детето.

            Когато един подарък е поднесен с любов и лично отношение, това винаги си личи. Каузата определено си струва, когато резултатът е искрената детска усмивка.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top