0894 469 227
Вашата количка е празна !

Хомеопатия за кашлица при дете и бебе

Хомеопатия за кашлица при дете и бебе

Отричана или предпочитана, хомеопатията отдавна е част от нашето съвремие. Напълно безвредна, тя може да е изключително ефективна, помагайки срещу редица неразположения на детето – кашлица, хрема, температура, болезнено никнене на зъбки и много други. Днес ще ви споделим опита си, как хомеопатичните подходи могат да помогнат при кашлицата на малко дете.

Как можем да помогнем с хомеопатия при кашлица на дете?

Хомеопатията лекува не само симптома. Тя повлиява на целия организъм, стимулирайки собствените му сили да преодолее дадено състояние. Хомеопатичните продукти най-често са малки гранулки със силно разредени съставки на различи билки, минерали, животински вещества. Тяхното разреждане (5CH, 9CH, 15CH, 30CH) определя и силата на въздействие, като най-малките номера имат най-слаба потенция.

Кашлицата, най-често е резултат на зачервена лигавица на гърлото, възпаление на белите дробове или стичащи се секрети от носа. Едни от най-разпространените хомеопатични продукти при наличие на настинка са известните Инфлуцид и Цинабсин.

Инфлуцид е подходящ широкоспектърен хомеопатичен продукт, който подсилва имунната система и собствените съпротивителни сили на организма да се справи с различни вирусни атаки. Успява да се пребори със симптомите, да намали температурата и да подсили имунитета.

Цинабсин е друг известен хомеопатичен продукт, който подпомага оздравителните функции на тялото. Съставен от няколко хомеопатични съставки, като Cinnabaris, Hydrastis, Kalium bichromicum и Echinacea той въздейства комплексно, спомагайки за овлажняване на сухата лигавица, намаляване на секрецията и успокояване на възпаления. С това облекчава ефективно състоянието на хрема и намалява пристъпите на кашлица, провокирани от отделяне на секрети от носа.

Има ли разлика в хомеопатията за кашлица при дете и бебе?

Научни трудове доказват, че децата до 3 г. изключително силно се влияят от емоционалното състояние на майката. Колкото по-напрегната е тя, толкова повече може да се забави процеса на оздравяване. Друг научен факт твърди, че колкото по-малко е детето, толкова по-бързо хомеопатичното лечение дава очакван ефект.

Видове кашлица, които се третират с хомеопатия

Кашлицата, по своя вид, може да бъде различна – лека, суха и раздираща, влажна, с отделяне на слузни частици, лаеща. Независимо от вида ѝ, целта на организма е една – да изхвърли дразнещите го секрети. Често сиропите и таблетките не са толкова бързо ефективни като хомеопатията. Но кои са най-разпространените хомеопатични гранули, ще ви споделим в следващите редове.

Избирайки хомеопатия, освен основният симптом, е добре да съобразите и другите придружаващи оплаквания.

Суха кашлица

Сухата кашлица при дете е може би най-неприятният вид кашлица, тъй като е непродуктивна и може да предизвика спазъм, дори позив за повръщане. Обикновено е признак на остро респираторно заболяване, но може да насочва и към бронхит. В хомеопатията има няколко доказани продукта, които биха могли да облекчат сухата кашлица на вашето дете.

 

Belladonna e един от най-подходящите хомеопатични продукти при суха кашлица. Особено в случаите, когато е придружена със симптоми на главоболие, сухота в устата, оточна лигавица и леко повишена температура. Belladonna помага и при усещане на болка при допир, както и учестен пулс.

 

Bryonia са други често изписвани хомеопатични гранули, удачни при наличие на суха кашлица, висока температура и възпалено гърло. Bryonia се препоръчва и при състояния на грип, световъртеж и бронхит.

 

При наличие на суха кашлица, много подходяща е и хомеопатията Gelsemium Semprevirens. Обикновено се предписва в случаите, когато има и придружаващи оплаквания, като умора, хрема, треска с изпотяване. Gelsemium Semprevirens помага при успокояване на възпалените лигавици, както и за втечняване на секрети.

 

Влажна кашлица

Влажната кашлица при деца е изключително мъчителна за тях, тъй като за разлика от възрастните, те по-трудно успяват да изхвърлят секрети. Двете най-чести причини за влажна кашлица при деца е възпаление на дихателните пътища и/или т.нар. задна хрема. В хомеопатията това състояние е добре познато, като има няколко ефикасни хомеопатични продукта, които биха улеснили преодоляване на състоянието.

Antimonium tartaricum са гранули, които облекчават влажна кашлица, която може да доведе до позиви за повръщане.  Често изписвани са при бронхеолити, бронхити и астма.

Pulsatilla e особено подходяща хомеопатия при бронхит и ринофарингит със засилена секреция. Успяват да повлияят, както влажната кашлица, така и да облекчат наличието на хрема.

Phosphorus е един от най-често приложимите хомеопатични продукти. При кашлица, той помага, когато тя е влажна, а гърлото е силно зачервено. Успешно преодолява състояния на ларингит и облекчава позивите на кашляне.

Нощна кашлица

Спор няма, че нощната кашлица при деца е затормозяващо състояние. Дължаща се на респираторна настинка, при нея, насъбрали се секрети се стичат към гърлото, предизвиквайки кашляне. Освен промиване на нослето преди сън, както и прием на чайове и течности, съществуват и няколко хомеопатични решения, които да улеснят отхрачването.

Един от най-популярните хомеопатични продукти е Coccus cacti. Той е изключително удачен при възпалено гърло, събиране и стичане на давещи детето храчки, както и при т.нар. лаеща кашлица. Успява да облекчи състоянието, като благоприятства втечняването на секретите и тяхното по-лесно изхвърляне.

Rumex Crispus е още един вариант при нощна кашлица. Дава се при суха кашлица, която е активна особено сутрин и вечер. Повлиява отлично вирусни инфекции, хванати в началото, както и ларингити и ринити.

Spongia Tosta е подходящ хомеопатичен продукт, в случаите, когато кашлицата е придружена с отделянето на секрет. Добро решение при ларингити, както и при кашляне, което предизвиква задух.

Кашлица придружена с хрема

Една от най-неприятните комбинации, когато детето е болно е кашлицата, придружена с хрема. Но и за нея има няколко хомеопатични варианта, за които ще ви споделим в следващите редове.

Kalium phosphoricum e добър избор, когато кашлицата е съчетана с образуването и отделянето на жълтеникави секрети. Често се изписва при бронхити и ринофарингити. Друга негова сила е и това  това, че подпомага организма в неговото по-бързо възстановяване от болестта.

Hepar Sulfuris Calcareum е също отличен хомеопатичен продукт, особено когато има изразени и други симптоми на настинка, освен кашлицата и хремата. Спомага за преодоляване на всички възпалителни процеси в тялото.

Dulcamara са хомеопатични гранули, помагащи, както при кашлица, придружена с хрема, така и при наличието на зачервено гърло. Dulcamara  е отлично средство за по-бързо преодоляване на хремата, както и облекчаването на изхвърляне на секрети.

Хомеопатичните продукти, за които ви разказахме имат за цел да ви запознаят с алтернативата на сериозните лекарства. Важно е да се знае, че точната хомеопатична комбинация може да се определи най-оптимално след преглед и разговор с добър хомеопат.

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top