0894 469 227
Вашата количка е празна !

Хомеопатия при хрема на дете или как успешно да се справим със запушен нос и сополи

Хомеопатия при хрема на дете или как успешно да се справим със запушен нос и сополи

Детската хрема е състояние, което често тревожи всеки родител. Неоспорим факт е, че има мъничета, които рядко се сблъскват с този проблем, и други, които до определена възраст са с  постоянно течащ нос, с малки прекъсвания.

Причините за запушеното носле могат да бъдат неизброимо много – настинка, вирус, бактерии, алергия, проблеми с трета сливица и други. Появила се внезапно или продължаваща безкрайно дълго, хремата със сигурност е досадна гостенка, която не обича да си тръгва бързо.

Съществуват редица лекарства, които лекарският арсенал познава и ползва за справяне със състоянието, но преди да се обърнете към тежката артилерия, може би е добре да опитате все по-популярният през последните години хомеопатичен алтернативен метод. Доказано е, че хрема при бебета и деца нерядко се повлиява изключително благоприятно от хомеопатията.

Хомеопатията сама по себе си е абсолютно безвреден начин, по който може да реагираме на различни състояния на организма. Хомеопатичните гранули имат уникалната способност да въздействат не само върху проявените симптоми, но и върху причините, провокиращи оплакванията.

Запушен нос на дете може да излекувате успешно с хомеопатия, като на пазара съществуват няколко препоръчителните хомеопатични продукта за справяне със ситуацията и днес ще ви разкажем за тях.

Какви са първите симптоми при хрема на дете?

Съществуват над 200 познати вируса от рино групата, които са основни причинители на хремата при най-малките (а и не само при тях). Понякога, още преди появата на каквито и да е симптоми, родителят разбира, че детето има нужда от подкрепа – запушен нос, затруднено дишане, кихане и хъркане по време на сън са най-често срещаните предвестници на ринита. Появата на секрет е следващия характерен момент. Той може да бъде прозрачен, жълт и/или зеленикав. Гъст или не – зависи от реалното здравословно състояние на детето. Хремата може да бъде напълно безобидна или съществена част от общо заболяване. Ако е придружена и с други изявени оплаквания, като температура, отпадналост и кашлица, със сигурност е добре да се обърнете към медицинско лице за консултация и преглед.

Независимо дали става дума за леко раздразнената носна лигавица или се налага по-задълбочено лечение, винаги може да включите и хомеопатични продукти. Те ще ви помогнат да облекчите детето, да увеличите съпротивителните сили на организма и неговата способност да се справя с атаките на различни вирусни и бактериални инфекции.

Коя е най-често препоръчваната хомеопатия при хрема на дете?

При хрема на дете се прилагат няколко продукта на хомеопатията, които ефикасно въздействат върху течащото детско носле, помагайки му да се пребори бързо със ситуацията. Техният вид се определя, както от някои личностни характеристики, така и от вида на хремата.

При бистър секрет

Kalium iodatum  – се препоръчва при силно изявена хрема, придружена с обилен бистър секрет. Може да е придружена от усещане за дразнене в очите, както и със силно зачервено и подуто детско носле.

Euphrasia officinalis  – се дава обикновено при непостоянен прозрачен секрет, придружен със зачервяване и дразнене в очите на мъничето.

Allium cepa  – едни от най-често препоръчваните хомеопатични гранули, особено когато секрецията е обилна и предизвиква кихане и дискомфорт.

При гъст секрет, който е млечен на цвят

Kalium muriaticum  – препоръчва се, когато освен вида на секрета, се наблюдава и заглъхване на едното или и двете уши.

Dulcamara  –  удачна е, когато ринита се е проявил вследствие на дълъг престой на открито или при силна  влага. Този хомеопатичен продукт е силно подходящ, особено когато хремата е придружена със силно зачервено гърло и висока температура.

При гъст жълтеникав секрет, запушващ носа

Kalium bichromicum – нерядко жълти сополи при дете се лекуват успешно с този вид хомеопатия. С нея ефективно се повлиява и наличието на зеленикав цвят на секрета. Водещ фактор при избора е дали се наблюдава подобрение в състоянието при известен престой в добре отоплено помещение.

Hydrastis canadensis –  е подходящ при същите симптоми като гореизброените, но в този случай се следи дали има облекчаване в дишането при престой на хладно и проветриво място.

Mercurius solubilis – е препоръчителен при състояния, при които освен наличието на гъсти секрети има и силно зачервено гърло, температура, както и  потене.

При задна хрема

Phytolacca decandra – отлично въздейства, когато секрета е стичащ се към гърлото по време на сън, като това е придружено с кашлица и зачервено гърло.

Цинабсин – е добре познат комплексен хомеопатичен продукт, който повлиява както задната хрема, така и други нейни изяви, подкрепяйки цялостно организма да се справи сам.

Как е правилно да се приемат хомеопатичните продукти?

Въпреки че категорично няма странични ефекти от лечението с хомеопатия, както и няма вероятност от предозиране, е хубаво все пак да се спазват няколко основни правила, за да се гарантира ефикасността ѝ.

 • Добре е хомеопатичните гранули да се приемат между хранения и прием на напитки.
 • В първите дни да се дават възможно най-интензивно по 5 гранули на прием.
 • Да се избягва смесването им с ментов и шоколадов вкус.
 • Хубаво е гранулите да бъдат смукани, поставени под езика, а при по-малки дечица – разтворени в малко вода.

Кога започва да действа хомеопатията?

Често пъти се смята, че хомеопатичните препарати действат бавно и с натрупване. Всъщност това донякъде е мит. Въздействието им е такова, когато се касае за хроничен и комплексен проблем. Обикновено, при остри състояния или като подпомагащи друго основно лечение, действието им е с бърз и видим резултат.

Други алтернативни методи за справяне с досадната детска хрема

Сигурни сме, че повечето от тях вече сте ги чували. Но истината е, че колкото повече средства се включат в борбата с „омразния сопол”, толкова по-бързо той ще бъде излекуван. Пиенето на топли течности, приемите на витамини и полезна храна, съчетани с почивка и чести разходки навън, са сред най-добрите комбинации с хомеопатичните продукти, които заедно ще имат незабавен положителен ефект.

Приемана или не, хомеопатията има своят кръг почитатели, както и доказани ползи. Настоящите редове имат за цел да ви запознаят и информират за средство, което може да включите в преодоляването на детските хреми. Важно е да знаете, че ако решите да изберете хомеопатичният подход, е препоръчително да се обърнете първо към хомеопат, който ще извърши обстоен преглед. След него ще бъде изготвена и най-добрата схема за преодоляване на оплакванията.

 

 

 

 

 

 • Борика
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • ePay.bg
 • PaySera
 • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top