0894 469 227
Вашата количка е празна !

25 идеи за коледни подаръци за деца

25 идеи за коледни подаръци за деца

Времето застудява, изваждаме зимните дрехи и с наближаването на празниците, първото, за което се сещаме са коледни подаръци. Най-светлите, семейни и уютни празници предстоят, а с това настроението ни се покачва, тръпнейки от вълнение кога да купим първия коледен подарък. Всички ние, малки и големи, обичаме, когато някой прояви внимание и грижа, когато ни подари нещо и ни покаже, че сме важни. Това е особен момент за децата обаче. Докато са малки, все още липсва насладата от нематериалните облаги и един от начините да ги зарадваме, е именно с материален подарък.

Коледа като празник е най-вълнуващ именно за мъниците. Всичките истории около белобрадия старец и онези коледни подаръци, които разнася в полунощ на празника, мотивират всички хлапета да са послушни. Коледната украса, коледните дрехи, песни и вкусни ястия, носят една особена атмосфера.  Като за финал на цялата подготовка и празник е сутринта на Коледата. Тогава елхата е затрупана с подаръци, а малките тичат  щастливи да разопаковат първия.

Преди да достигнем до същинския момент обаче, възрастните, родителите, бабите и дядовците, минават през голямата дилема какви коледни подаръци да купят на своите близки, деца и внуци.

Ето и някои идеи:

Идеи за коледни подаръци за най-малките

Ако става въпрос за новородени, бебета или деца до годинка, идеите за подарък са символични. Детето е още малко, за да се зарадва истински на някоя придобивка и затова в повечето случаи, коледни подаръци за малките са отправени към родителите.

На първи място – дрехи и козметика. Дрехите винаги са нужни що се касае до бебетата. Те растат постоянно, а с това расте и нуждата от нови и нови. Ето защо родителите на драго сърце приемат дрехите като чудесна идея за коледен подарък. Бебешката козметика също е от първа необходимост и познавайки най-добрите и проверени марки, можете да донесете комфорт на пеленачето, а какво по-важно от това.

На второ място ще споменем играчките. Тук става въпрос за онези въртящи се играчки, които имат за цел да развиват вниманието и концентрацията на новороденото. Те сае поставят над главата му в легълцето или люлката. Доказано е, че в ранна възраст, бебетата не различават цветове и именно затова вниманието им се задържа повече върху черно-бели играчки. Дрънкалките и музикалните играчки, също са добър вариант.

И трето – аксесоари за детската стая. Популярна практика е да се подаряват аксесоари за стаята като коледни подаръци, тъй като те имат най-дълга давност, т.е. ще са нужни в близките години. Това са снимки в рамки, детски албумчета, лампи, които отразяват звездички например и др.

Идеи за коледни подаръци за деца от 2 до 5 години

Идеите за коледни подаръци в тази възраст са безброй. На първо място няма как да не споменем образователните игри и интерактивни играчки. В този възрастов период когнитивното развитие достига пикове, ето защо възрастните го стимулират по всякакъв начин. Чудесна идея за коледен подарък са пъзелите – от най-прости за вгнездяване и такива за сглобяване на две части, до по-големи и по-трудни. Друг добър коледен подарък са играчки с причинно-следствен елемент. Те са онези, върху които има бутони и натискайки ги, има последствие – нещо изскача, пее, звъни.  

Арт играчките също са добра идея за коледен подарък. Тук се включват всякакви музикални играчки като маракаси, пиaно, микрофони, ксилофони и такива, които имат функцията да възпроизвеждат музика. Също така рисувателните играчки – пастели, флумастери, бои и др.

Плюшени играчки кукли и колички. Те са подходящи за най-малките. Плюшените играчки се явяват като преходен елемент от родителя към детската градина. Когато малкото дете направи първа крачка към социализация, а именно в детската градина, то има нужда този преход да бъде плавен и нещо да му напомня за дома, за майката. Най-често това са плюшени играчки, които винаги носят със себе си. Ето защо и те са добра идея за коледен подарък.  Накрая няма как да не споменем и най-типичните играчки за възрастта в зависимост от пола на детето – кукли, бебета и колички.

Дрехите също са не по-малко предпочитан коледен подарък. Имайки изяви в обществото – рождени дни, детска градина, тържества и т.н., малките искат да изглеждат все по-красиви. Момчетата имат желание да приличат на бащите си – с панталон и риза, а момичетата на каките или майките си – поличка, рокличка и всякакви момичешки неща. Ето защо, купувайки дрехи за коледен подарък на деца на тази възраст, няма да сбъркате.

Идеи за коледни подаръци за ученици и подрастващи

Ако детето е в началните класове, то със сигурност би се зарадвало много на всякакви училищни пособия. Те обичат несесери, подвързии, моливи, химикалки, портмонета, раница и всякакви подобни неща. Такива артикули са винаги добри идеи за коледни подаръци.

Превозни средства. Ставайки по-големи децата, искат повече и по-големи коледни подаръци. Затова ви предлагаме една чудесна идея, която ще зарадва със сигурност вашите син или дъщеря, и ще стимулира физическата им активност. Това са велосипеди, тротинетки, ролери и др.

Образователните игри са може би най-подходящият коледен подарък за подрастващите. Тук включваме настолни игри като „Скрабъл”, „Монополи” и други, „Домино” и „Не се сърди, човече” например. Всякакви други, помагала и учебни тетрадки също, логически игри и др.

Дрехите са винаги подходящ коледен подарък за подрастващите. Особено, ако става дума за тийнейджъри или деца от по-горните класове, то ще ударите в десетката с такъв избор. Суичъри, якета, чанти, раници, блузки, пуловери, дънки, панталони и др. Имайки предвид сезона, не трябва да пренебрегваме и зимни аксесоари като ръкавици, шапки, шалове и др.

Идеи за коледни подаръци, които са подходящи за всички деца

На първо място това са книгите. На най-малките ги четем, а по-големите ги четат сами. Четенето на приказки преди сън, а не само, при най-малките е важен момент от развитието им и изграждането на връзка родител-дете. Четенето на книги при по-големите развива въображението им, подобрява правописа, обогатява културата и речника.

На второ място сред най-добрите коледни подаръци се нареждат лакомствата. Винаги под елхата има някой шоколадов Дядо Коледа, чист любим шоколад, плодов, подходящи за сезона или някое друго лакомство, което знаете, че обича детето.

Идея за коледен подарък за цялото семейство

Говорейки за коледен дух, няма как да не приканим всички млади, големи, малки и всякакви семейства, да не забравят да запечатват най-хубавите моменти, които се случват именно по празници. За тази цел, съберете всички членове на фамилията ви, облечете се в коледни дрехи и си направете една професионална празнична фотосесия. Това ще бъде уникален подарък за малки и големи, и със сигурност ще бъде забавно да го направите.

Идеите за коледни подаръци са много и най-важното, което е характерно за тях, че трябва да се подаряват с любов и от сърце.

 

 

 

Пазарувай топ детски премиум марки

 

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top