0894 469 227
Вашата количка е празна !

15+ идеи за игри за плажа на морето с деца

15+ идеи за игри за плажа на морето с деца

Официално лятото е тук, а с горещото и слънчево време желанието за море се засилва все повече. Знаем, плажната ваканция със сигурност може да бъде едно незабравимо семейно преживяване. Особено ако се подготвите добре, а плажните игри са една немаловажна част от тази подготовка. Все пак никой не иска плачещо или скучаещо дете на плажа, нали?

4 забавни игри за деца на плажа

За начало ще ти споделим няколко забавни игри за деца на плажа, които със сигурност ще занимават малчуганите дълго време.

Търсачи на съкровища

Забавна и вдъхновяваща игра, която ще накара децата, независимо от тяхната възраст, да се чувстват като истински търсачи на съкровища. За нея е нужно да начертаете в пясъка голям квадрат  и да заровите различни предмети – топчета, формички за игра, миди и всякакви други скъпоценности по ваша преценка. Оценете всеки от предметите от 1 до 10 и стартирайте търсенето. Завържете очите на децата, след което им дайте възможност да открият ценните неща. Победител е този, който събере най-много находки и отбележи най-голям резултат.

Искаш ли да построим пясъчен човек?

“Искаш ли да построим пясъчен човек“ е разнообразна и интересна игра за децата, в която целта им е да построят пясъчен човек. Подгответе кофички, лопатка и формички, които ще направят играта още по-забавна. Ако решите – може да се включите и заедно да направите един истински пясъчен красавец. За да го украсите се доверете на богатото детско въображение, което ще декорира произведението с водорасли, мидички и други плажни съкровища – находки.

Фризби


Фризбито може да е класика, но определено е една от любимите плажни игри на децата. Подхвърляйки летящата чиния на пясъка, или във водата, те ще тичат и ще изразходят енергия докато се забавляват истински. Може да се разделите на отбори, а защо не и да завържете нови приятелства с други плажуващи?

Война с водни пистолети

Всички малчугани обичат да играят с вода, а водните пистолети са особено привлекателни и перфектни за морски приключения и битки. Купете водни пистолети на децата, които напълнете и ги оставете да се забавляват като си направят истинска водна война. Гарантираме, че това ще стане едно от любимите им забавления, което могат да играят безкрайно. Ако искате, може да им направите състезание, в което да определите мишени, по които да отбелязват точки. За награда ви предлагаме да им подарите поне по един сладолед.

4 състезателни игри за деца на морето

Някои малчугани обожават да се състезават, затова сме подготвили и няколко състезателни игри за деца на морето.

Колко дълбоко ще стигнеш?

Една от любимите игри на много от децата е свързана именно с копаене в пясъка. Накарайте децата да копаят и да видят кой ще стигне най-дълбоко. Този, който изкопае най-дълбока дупка за определено време е победител. Нуждаете се само от лопата и слънцезащитен крем – все пак не искаме децата да изгорят на слънцето.

Кой ще напълни първи кофичката с вода?

Друга състезателна игра, която със сигурност ще се хареса на малчуганите, особено ако компанията е по-голяма, е именно: “Кой ще напълни първи кофичката с вода“. За да играете са ви нужни няколко кофички, както и инструменти, с които децата да носят вода, като например пластмасова чаша, лъжица или голяма мида. Малките ще се забавляват докато се стараят да не разлеят водата от пособието, с което носят, тичайки към плажа и обратно към водата. Първото дете, което успее да напълни своята кофичка с вода е победител.

Кой е по-силен?

Тази игра е много подходяща за по-големи компании. Това, от което се нуждаете е въже. Разделете децата (и възрастните) на два отбора, като се погрижите разделението да е справедливо и равностойно. Двата отбора застават от двете страни на въжето, като средата трябва да бъде над линия, начертана в пясъка. Добре е да застанете на ръба на водата, за допълнително забавление и затруднение. При подаването на сигнал двата отбора започват да теглят и този, който успее да премине начертаната линия печели.

Най-добра рисунка

Може да обявите конкурс за „Най-добра пясъчна” рисунка в няколко кръга. На всеки етап децата трябва да рисуват с различен предмет – пръчка, гребло или мида, като възрастните гласуват за всяко творение. Печели този, който събере най-голямо одобрение в различните турове на състезанието.

4 игри за възрастни и деца на плажа

Може би искате да играете с децата? Това е една страхотна идея, защото освен, че ще зарадвате малчуганите, то със сигурност ще се забавлявате и вие. Ето и няколко подходящи за това игри:

Плажен боулинг

Може да използвате празни бутилки, или пък да си направите кегли от пясък, които да събаряте заедно с децата. А пък ако искате да сте истински професионалисти – донесете си комплект кегли и топки за плажа. Със сигурност ще се забавлявате и ще си прекарате страхотен плажен ден.

Нека заровим някой

Може би сте играли, или чували за тази игра, но това не я прави по-малко забавна за цялото семейство. Както може би се досещате, основната цел е да заровите някого в пясъка, като оставите само главата отгоре. Много често избираме заровеният да е таткото, който ще си почива на плажа, докато цялото семейство копае дупка и заравя тялото му в пясъка.

Морско бижу

За тази игра ще трябва и родителите да се намесят, за да помогнат на малчуганите. Ще са ви нужни връвчица и нещо, с което да пробиете дупки в мидите. Дайте задача на децата – да съберат най-красивите мидички, които виждат по плажа, за да направите заедно истинско морско бижу. Може да измайсторите гривна за крак, герданче или гривна за ръка, може да ги носите, или запазите като спомен от морската почивка. Това със сигурност ще се хареса на децата, пък и на вас може да ви бъде интересно да се включвате с идеи или помощ.

Учете

Морският бряг предлага изобилие от различни съкровища. Според възрастта на детето, може да създавате цифри, букви или различни форми в пясъка като развивате тяхното мислене и въображение.

Идеи за игри за най-малките

Най-малките деца също обичат плажа. Независимо дали са под годинка или малко по-големи, те активно могат да си играят.  Заложете на надуваем басейн, който да напълните с вода или мидички, за които да разказвате. Може да включите различни по големина играчки, които са нови за детето, или да си играете на „Затвори и отвори”, като му давате различни опаковки с интересни капачета. Добра идея е и да подготвите две чаши, като целта е  детето да пресипва от една в друга. Предвидете мидички, пясък или просто вода. С тези няколко идеи ви гарантираме поне няколко часа спокойствие.

Независимо кои игри ще се превърнат в любими на вашето семейство, едно е сигурно – чакат в щастливи и щури мигове на забава, които ще ви топлят в дните напред.

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top