0894 469 227
Вашата количка е празна !

Как да се облечем подходящо за кръщене

Как да се облечем подходящо за кръщене

Кръщенето на едно дете е свят ритуал по въвеждането му в християнската вяра. Някои хора приемат този ден за втори рожден, а други смятат, че избраните кръстници на детето се превръщат в негови духовни родители. Празникът, символ на вярата, често е съпътстван с изключително много приготовления, а един от важните моменти е избора на облекло. Какво би било най-подходящото за вас, независимо дали сте кръстници, родители или  гости, както и как да облечете детето за специалния повод, се постарахме да обобщим в няколко важни момента.

 

Дрескод за кръщене

Без значение дали събитието ще премине под мотото на предварително посочен дрескод или не, ние ще ви споделим няколко съвета, които да ви водят при избора на облекло. Избраните дрехи за събитието се препоръчва да са в светли цветове. Влизането в храма е добре да бъде с покрити рамене и колене, а в някои църкви е препоръчително косите на жените да бъдат прибрани под тънък шал. Изчистеното облекло е препоръчително и за мъжете. Избягвайте впити или твърде разголени модели дрехи, къси панталони, накъсани тъкани.  Дънките, дънковата материя и ярките цветове е препоръчително да се избягват. Обувките също трябва да са съобразени с повода, поради дългото време, което продължава ритуала. Изберете удобни и елегантни  затворени обувки, за които знаете, че ще ви бъдат комфортни.

 

Как да се облечем за кръщене

Независимо дали сте кръстник, кръстница, родител или гост, винаги може да заложите на класически модели, които са елегантни и същевременно удобни. Водете се от правилото, че трябва да са в ненатрапчиви светли цветове, пропускайки черното или комбинацията на много и ярки гами. Проучете препоръките на мястото, където ще се случи ритуала, тъй като в някои църкви има строго разписани правила, като например главата и раменете на дамите да са покрити. Какво да изберете, според вашата роля в празника, може да се насочите от кратките ни съвети.

 

Подходящо мъжко облекло за кръщене

Мъжете често са по-лесната част за обличане, когато става дума за празничен повод, какъвто е кръщенето. Изборът на панталон с риза е винаги удачен избор. Съобразено със сезона, те могат да са в класическата линия – панталон и светла риза, като тя може да е с къс или дълъг ръкав, Аутфитът нека бъде завършен от елегантно сако, особено ако ролята на мъжа е да бъде кръстник. Дали да има вратовръзка, папионка или не, е въпрос на личен вкус и предпочитания. Препоръчва се обаче, обувките да бъдат различни от маратонки, като цвета им да е по избор, съчетан с общата визия. Не се препоръчват къси панталони, ярки щампи и изтъркани материи, които биха привличали излишно внимание.

 

Подходящо дамски облекло за кръщене

Дамското облекло, както споменахме, се препоръчва да е елегантно и в светли тонове. Без значение дали ще изберете сет от няколко елемента или красива рокля, нека бъдат в бели или пастелни цветове. Цветът на обувките също е препоръчителен да бъде в бяла или нюд гама, като височината на тока е по ваше усмотрение. Все пак, избягвайте твърде високи токове, освен ако те не са ваше ежедневие. Подберете изчистени бижута, въздържайки се от слагането на едри аксесоари, както  и от ползването на ярък, натрапчив грим. Заложете на елегантност, но и на удобство. Ако държите да спазите етикета по канон, то се насочете към облекло, което изцяло покрива тялото ви, а обувките ви нека са равни или с ток на средна височина. Препоръчителен е шал за косата, влизайки в храма, но на повечето места не е задължителен.

 

Подходящо детско облекло за кръщене

При децата е необходимо да се подсигурят два комплекта дрехи – един, с който ще бъдат въведени в храма и дрехи, които да се облекат след ритуала.

Спрямо сезона на празненството, облеклото за една малка госпожица може да е красива рокля или сет от блуза и пола. Дали ще са с къс ръкав или дълъг, решавате вие, а ние, от Crazy Kids можем да ви предложим огромен избор в нашия онлайн магазин, съобразен с всички последни модни тенденции. Изкушаващи предложения могат да са бебешка рокля от Mayoral или Contrast, рокля с принт от Boboli, флорална красота от Abel & Lula, или пък може да заложите на елегантност с избор на Guess и Angel’s Face.

Щом сте готови с решението какво да облече вашето момиченце във важния ден, идва изборът на обувки, които да подхождат на празничните дрехи.  Добре е те да съчетават красота и комфорт.

При момченцата също ще се наложат два комплекта дрехи, както и съобразяване с времето – дали би било топло или студено. В Crazy kids може да откриете неизчерпаеми предложения като официална риза с папионка или сет от риза и панталон от Mayoral, а защо не и разчупена карирана риза от Guess. Разнообразието от панталони също не е малко, като може да се спрете, например на тренди чино или ленен панталон.

За да завършите празничната визия може да изберете обувки в по-неутрален цвят. Или пък да заложите на елегантни кожени обувки обувки отMayoral, решение в по-ярък цвят.

Винаги може да финализирате визията на вашето дете с подходяща чанта или раница, които да ги карат да се чувстват прекрасно, събирайки ценни за тях съкровища, част от преживяванията в този ценен ден.

Каквато и визия да изберете, насладете се на прекрасния повод за празненство. Вълнуващото тайнство на празника ще ви зареди с прекрасни спомени и незабравими моменти.

Пазарувай топ детски премиум марки

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top