0894 469 227
Вашата количка е празна !

Всяка поставена цел може да бъде изпълнена – наръчник на работещата майка

Всяка поставена цел може да бъде изпълнена – наръчник на работещата майка

Да бъдеш жена в днешния забързан и непрестанно променящ се свят е истинско предизвикателство. Ежедневно маневрираме между списъка със задачи, високите очаквания и липсата на лично свободно време. Да, не е лесно да си работеща дама, съпруга и майка, но почакай! Поеми си дълбоко въздух и повтори на глас: „Всяка цел може да бъде изпълнена!“ и повярвай отново в себе си. В следващите редове ще те мотивираме как да бъдеш по-уверена, как лесно да поставяш и реализираш всяко свое желание.

Умението да формулираме цели:

Всяко начало изглежда трудно, а всяка промяна изисква усилия, но именно там се крие разковничето на успеха. Ако само променим нагласата и гледната си точка, ние даваме шанс на нас самите да открием един по-добър, лесен и оптимален път за изпълнение на ежедневните задачи и поставените дългосрочни цели. Ето защо първата стъпка по правилното формулиране на цели е толкова важна.

Да направим план за действие:

Вземете лист и химикал и напишете всичко, което искате да постигнете в ролята си на жена, която държи на своята реализация, в ролята на любяща майка и съпруга.
Този метод е изключително успешен, тъй като изписването на ръка ни помага да осъзнаем по-ясно своите възможности, да структурираме точно и ясно какво и как искаме да се случи.

*Стъпки:

  1. Разграфяваме листа на 3 секции.
  2. В първата отбелязваме „личностно развитие“, във втората - „аз като майка“, а в третата – „ролята ми на съпруга”.
  3. Под всяка секция напишете позитивни утвърждения за това как виждате себе си като идеалната реализирана жена, майка и съпруга, като използвате сегашно време.

Ето и пример:

„Аз съм успешен юрист, справям се с лекота с всяка поставена задача. Аз правя най-доброто, на което съм способна за своето дете. Аз съм грижовна и любяща съпруга.“

Утвърждението в сегашно време е от изключителна важност в процеса на формулиране на цели. То закодира най-съкровените ни желания толкова силно, сякаш вече са реалност . Именно затова е ценно да се концентрираме над това, да изписваме само положителни думи, да влагаме позитивна енергия и да вярваме, че сме способни да бъдем именно тази по-добра версия на себе си.

Поставяне на цели:

След като вече знаем правилната формула за съставяне на нашите цели, е време да си ги поставим.

В този процес внимавайте за няколко неща: първо, дали си поставяте реалистични цели и дали срокът на изпълнение, който си давате е постижим за вас. Акцентираме над това, защото доста често страдаме от невъзможността да покрием високите очаквания, които сами сме поставили пред себе си. Поставянето на нови цели трябва да носи удоволствие, хармония и лекота, желание за нещо ново, да поражда вълнение и предизвикателство. Ето защо, обмислете добре своите краткосрочни и дългосрочни цели и ги опишете на листа.

След като сте готови, внимателно изчетете всяка една цел и визуализирайте нейното реализиране. Ако имате чувството, че тази цел губи своя смисъл или не сега е точният момент за реализирането й, заменете я с нова. Тук няма правилно и грешно – водете се от своето вътрешно усещане, от собствения си ритъм и визия за живота.

Постигане на цели:

Може би сега си мислите: „Ето я и най-трудната част“, но ще ви изненадаме с това, че вече се справихте с по-трудното. Точно така – да се научим да формулираме и да поставяме правилно целите си е много по-ключово от реализирането им.

Дойде време и за лесната част!

Скъпи дами, да си спомним кои сме – ние сме емоционални, но и силни; нежни, но и непоклатими. Ние носим силна енергия и хармонизираме света около нас с лекота – това е нашата природа. Ето защо, е важно отново да повярваме в себе си, да се освободим от чувството за вина, че не се справяме достатъчно добре, губейки баланс в различните сфери на живота си.

Нека не се лъжем – да бъдеш майка е най-трудната професия на света, да влагаш ежедневна любов и старание в ролята си на съпруга е не по-лесно, а да откриваш време за себе си, е истинско предизвикателство.

Ето защо трябва да започнем отзад напред -  първо да отделяме здравословно време за себе си. Точно така! ЗА СЕБЕ СИ! Когато изберем да бъдем център за себе си, ние използваме най-големия си потенциал и за хората, които обичаме. По този начин работим с още по-голямо желание и постигаме с лекота всичко, което силно искаме.

Да се научим да се радваме на постигнатите резултати:

Последният ритуал в процеса на формулиране, поставяне и постигане на цели е, да се научим да се радваме на постигнатия успех. Тази равносметка ни помага да осъзнаем пътя, който се извървяли, времето, което сме отделили и опита, който сме натрупали. Освен това, има ли по-голяма мотивация за бъдещ план за действие от предишния успех?

В заключение можем да споделим, че всяка нова цел е стимул за промяна, а всяка промяна е здравословна, полезна и необходима за всяка дама, търсеща реализация. Просто трябва да открием своята мотивация за това да преследваме всяка своя малка или голяма мечта, да развиваме своите умения, да предизвикваме и надскачаме себе си.

Готова ли си за своето ново предизвикателство?
Сега е точният момент!

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top