0894 469 227
Вашата количка е празна !

Как да комбинираме и съчетаваме дрехите и цветовете

Как да комбинираме и съчетаваме дрехите и цветовете

Няма как да отречем, че една от най-миловидните гледки е тази на семейство, в което дрехите на всички са съчетани сходно. И независимо дали това е ваше ежедневие или искате да създадете близка визия на вас и детето за предстоящо празнично събитие, то следващите редове със сигурност ще са ви от полза.

5 съвета как да съчетаваме дрехите си с тези на нашите деца

Помислете върху повода

Ако подбирате облекло за обичайната ви дневна рутина, то с лекота може да постигнете близка визия, избирайки съчетаването на еднакви или сходни цветове. Това важи и за планирането на всякакви празнични поводи, като при тях може да заложите и на едни и същи или близки по излъчване дрехи в идентична цветова гама.

 

Ах, тези празници!

Колкото по пищен е празника – толкова по-ярки цветове включете. Ако ви предстои Великденска или Коледна фотосесия е хубаво да помислите и за декорите, които ще бъдат фон на щастливите ви семейни мигове. Ако те са колоритни  и многокомпонентни , то създайте изчистено излъчване с по-светли цветове. Ако, пък те са цветово семпли – спокойно може да развихрите вашето въображение във всяка посока.

За предстоящо празничното събитие, като кръщенето на вашето дете, например, светлите и бели цветове за всички членове на семейството, са перфектно решение. Поводи като рожден ден, имен ден или сватба предразполагат към решения за визия, която отговаря на тематиката на празника или на посочен дрескод.

 

Изберете еднакъв цвят

Ако изберете едни и същи цветове за облеклотото на всички в семейството, то със сигурност ще постигнете хармоничност в общото излъчване, като не е задължително дрехите да бъдат еднакви по вид.

 

Ярки цветове

Ако сте почитатели на ярките цветове, то съвета е да изберете по-обрани модели. Пищните дрехи и много аксесоари, когато цветовете са наситени и повече от три, отвличат погледа и е възможно да нарушат усещането за естетика.

 

Миксиране

Близка визия може да постигнете и с правилно комбиниране на дрехи с аксесоари. Ако вашето дете е облечено в определена гама, то вие може да изберете същата за вашите обувки, колан, чанта, а защо не и бижута?

 

Комбинация на цветове за дрехите

Цветовият избор на дрехите безспорно определя настроението и носи послание към околните. Ярките краски създават настроение, стимулирайки енергичност и креативност. Изборът на пастелни тонове зарежда със спокойствие и излъчва чувства за хармоничност и добро самочувствие. Постигането на еднакво излъчване  в семейното облекло изглежда лесна за постигане задача, но има и своите правила. Те не са много и не са сложни.  Свързани са с няколко особености в подбора на цвят, за които ще ви споделим сега.

Монохромно съчетание

Монохромното съчетание включва избора на един цвят и различни негови нюанси, като препоръката тук е те да не са повече от три. Например, синьото успешно се съчетава със светло синьо, мента  и бледо лилаво. Червеното пък, може да комбинирате с ален отенък, бордо или пурпурни нюанси.

 

Ахроматична комбинация

Ахроматичното съчетание стъпва на комбинирането  на неутрални цветове, каквито са бялото, сивото и черното.  И тъй като те си пасват с всички багри в палитрата, винаги  може да постигнете зашеметяваща визия, допълвайки избраният аутфит с аксесоари в ярки тонове.

Триъгълна цветова комбинация

При нея се вземат предвид три цвята, стоящи срещуположно един от друг на равно разстояние в цветовата палитра. Със сигурност може да създадете красиво и запомнящо се цветно излъчване, като вариантите за комбинация са няколко:

  • Класическа визия – избирайки съчетанието на червено, синьо и жълто
  • Контрастна визия – при нея са избрани за комбиниране съседни цветове на класическата визия.

Пример за контрастна визия може да бъде включването в облеклото на тъмно жълто с наситено синьо и розово.

 

Съществуват различни течения, които залагат на различни цветови групирания. Но тези, които ви споделихме са основни и напълно достатъчни, за да ви насочат към създаването на перфектни съчетания за всички членове в семейството.

 

Модни комбинации на дрехи

Ако вече сте наясно с повода и избора на цветове, то задачата ви става много по-лесна. Съществува огромен избор от брандове, от които с лекота да направите своят правилен подбор на дрехи. Например, испанската марка Mayoral залагат, както на изчистени класически цветове и модели, така и на монохромни съчетания. Колекциите на Guess, пък винаги се отличават с триадични комбинации, които въпреки избора на много цветове имат общо хармонично излъчване.

Освен поводите и любимите нюанси, може да съобразите и различните сезони в годината, като имате предвид, че най-универсални и всесезонни си остават комбинациите, включващи черно, бяло и сиво.

Пролетните месеци, предразполагат към избор на светли и пастелни флорални цветове, излъчващи ефирност. Лятото, със своите горещи дни, си подхожда с ярки и смели визии, постигнати с контрастни багри. Есента, пък е сезона, на който му отиват по-заглушени палитри или пък акцентни шарки, като отенъка на горчицата, например. Зимата, изпълнена с безброй празнични дни, е повод за съчетание на ярки цветове, като червено и зелено, както и на пищност в облеклото, постигната с по-богати модели дрехи и/или забележими аксесоари.

Ако пък задачата за идентично облекло ви се струва изключително трудна, то може да подходите с прагматичен избор на аксесоари в еднакъв цвят – колани, бижута, брошки или зимните шапки, шалове и ръкавици.

Друг вариант за сходна визия е избора на едни и същи  тениски, пуловери, суитчъри или жилетки – лесно, бързо и удобно решение, ако са налични различни размери на избраната дреха. По този начин успешно може да постигнете сходна визия на цялото семейство.

 

Изграждането на семеен, еднакъв или близък по модели и цветове, гардероб не трябва да ви плаши. Напротив! Експериментирайте и се забавлявайте смело. Винаги може да включите и останалите членове на семейството. Те също имат своите предпочитания. Ще останете учудени, колко добри идеи и решения ще може да  откриете всички заедно!

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top