0894 469 227
Вашата количка е празна !

16+ идеи как да си направим неповторима коледна украса

16+ идеи как да си направим неповторима коледна украса

Най-любимият сезон – зимата, е вече тук! А с нея идва и очакването на всички светли празнични дни, които предстоят. Но какво са те без украса? Със сигурност не толкова вълшебни и красиви. Затова, ние от Crazy Kids, се постарахме да подготвим най-добрите съвети за подходяща коледна декорация, с която да поканите официално коледния дух.

3 съвета за изработване на коледна украса

Планирайте ден

Направете украсата специален ритуал, към който се присъединяват всички членове на семейството. Подготовката за него може да започне по-рано, но нека същинското украсяване бъде в ден, когато  всички сте си у дома. Той може да бъде почивен, празничен(като Никулден или Игнажден, например) или в края на скучен делник, който да оцветите подобаващо.

Изберете цветова гама

Така ще ви бъде по-лесно да съчетавате различните елементи от украсата, а и избора на различна тематика и цветове всяка година, ще превърне подготовката за празниците в дългоочаквано събитие.

Помислете цялостно

След като сте избрали деня и желаната гама помислете дали само елхата ли ще бъде център на вашата празнична украса или ще развихрите въображението си, включвайки и други зони и/или елементи от дома. Имайте предвид, че всяко местенце може да бъде претворено красиво в коледна премяна, дори вратите и прозорците на различните помещения във вашия дом.

3 идеи за коледна украса в детската градина

Ако сте поканени да се включите в украсата на елхата в детската градина, то заедно с вашето дете може да създадете интересни декоративни елементи.

Къщички

Може да сътворите една или няколко малки картонени къщички с покриви, които да облепите с парченца памук, имитиращ пухкав сняг. За разкош, може да добавите и лампички, които да сложите вътре в къщичките, за да ги осветяват.

Хартиени гирлянди

Ако вашето дете обича да се занимава, може да му дадете бели листи, които да оцвети в различни цветове. След това нека ги нареже на ленти, с които да направите кръгчета, които да закачите едно за друго. Така ще получите прекрасен коледен гирлянд, чиято дължина вие ще определите. Ако тази задача ви се струва много трудоемка, кръгчетата може да направите от различни цветни хартии или гланцови блокчета.

 

Шаблони за прозорци

Може да си ги подготвите още вкъщи, а да закупите единствено изкуствен сняг или да занесете купени предварително заготовки, които да украсите заедно с децата.

4 идеи за коледна украса у дома

Толкова идеи може да осъществите в дома си! От коледни играчки за елхата до празнични картички, създадени от ръцете на вашето дете. Ние ще ви споделим 4 наши любими предложения.

Камина

Знаем че камината придава неподправени уют и празничност. Има много варианти, подходящи за всяко жилище и бюджет. А ако вие сте сръчни и креативни, то може сами да си я направите от стари кашони, цветни хартии или с бял картон и нарисувани тухлички. Върху нея може да сложите допълнителна тематична украса, а в нейния център да пресъздадете пламък, или да разположите големи красиви свещи, които да радват окото. Задължително включете и детето в подготовката. Така със сигурност ще повдигнете още повече празничният дух.

Гирлянди

Те намират своето място не само върху елхата, но могат да бъдат и доста атрактивна аранжировка, съчетани и с други коледни елементи. Разпределете ги по прозорци, в рамките на вратите и огледалата, на любимата библиотека. Пуснете въображението си в ход и създайте своята тематична украса бързо, лесно и най-вече – ефектно.

Огромни панделки

Тяхното разположение  е не само върху подаръците! Те могат да бъдат включени и в декорацията на дома. Къде може да ги поставите? Вашите трапезни столове ще се преобразят в миг, щом ги украсите с тях. Шкафовете, вратите и стените – също. Местата могат да бъдат неизброимо много. Е, не прекалявайте с тях, но със сигурност ги прибавете като акцент за още по-празнично настроение.

Осветление

Зимата е мрачна, затова създайте по-ведър дух, наблягайки на дифузните светлини от светещи лампички и свещи. Единственото, с което трябва да внимавате е избора на гама, нека тя бъде еднаква за всички източници на светлина – топла, студена или неутрална. Ако миксирате няколко вида, окото ще се дразни и най-вероятно ефекта няма да ви допадне.

3 идеи за коледна украса от хартия

Звездички или снежинки

Заедно с вашето дете може да създадете безброй малки и/или големи снежинки и звездички, с които да украсите навсякъде вкъщи, не само елхата. Направени в различни големини, те ще  пресъздадат истински снежен празник. Освен това са лесни за изпълнение, като се нуждаете  само от бяла и/или цветна хартия и ножичка. Ако пък обичате блясъка, винаги може да включите и брокатено лепило за финал.

Играчки от цветни ленти

Те са толкова приятни за направа, а същевременно придават и неповторимо празнично усещане. Трябват ви единствено цветни ленти с дължина по ваша преценка, цветен шнур за закачалки, както и лепило или топъл силикон. Може да създадете елхички, снежковци, сърчица и каквото още си пожелаете. Всичко зависи от вашето въображение и това на детето, както и наличието на свободно време.

Книжен фенер

За него са ви необходими лист формат А4, лентичка, която да прикрепите, за да може да се закача фенера и лепило. Залепвате двата края на листа, прегъвате в средата, нарязвате я на ленти и разпъвате. Готово! Имате си фенер, който може да украсите допълнително по ваше желание с дребни коледни елементи или брокатени снежинки.

3 идеи за ръчна коледна украса за елхата

Играчка за елхата от орехи

Една от най-лесните идеи, за която ще ви трябват орехи, силиконов пистолет, брокатен шнур и/или панделка, както и боички по избор, е тази за коледна играчка за елхата. Ако изберете цвят за ореха, като синьо, червено или зелено е добре да положите първи слой бяла боя, за да може ярката гама да изпъкне. Ако пък изберете брокатена шарка, то тази първа стъпка няма да е необходима. След като изсъхне боята, залепете с малко силикон вързанка или панделка, за които да закачите играчката на елхата.

Играчки от филц

Това също е идея, която може да изпълните заедно с вашето дете. Трябват ви филц (в един или няколко цвята), силиконова вата или повече памук, дебел конец, силиконов пистолет, панделки и/или шнур, дребни елементи или очички. След като изберете формата на играчката(звездичка, елхичка, сърчице или някое симпатично животинче) си изрежете по шаблон две еднакви части от филца. Трупосайте по краищата с дебелия конец, съединявайки частите, като в удобен момент, сложете пълнежа. Щом украшението е готово, използвайте силиконовия пистолет, за да направите закачалка, която да използвате за поставяне на избраното място, а с ваша помощ детето може да доукраси, залепяйки допълнителните дребни елементи.

Ръчно направени венци

Великолепни мини празнични венци-играчки може да си направите от картон изрязан в О образна форма и панделки или шнур за закачане. Залепете една върху друга няколко подготвени  форми. Може да ги боядисате в бяло, а в последствие да декорирате с панделки, канап, елхови клонки или парченца сушени плодове. Или да ги направите  още по-пищни, декорирайки ги целите с мини играчки за елха и бляскави пайети.

Ще ви споделим още една идея, ако обичате природните материали. За нея ви трябва една по-дълга пръчка, която да оцветите  в избран от вас цвят и да украсите с канап и коледни елементи. Така ще получите прекрасен детайл, с която да декорирате допълнително дома си.

 

Каквото и да изберете за украса във вашия дом или в детската градина, най-важно е празничното чувство. То топли и зарежда винаги, вдъхновявайки малки и големи, за безброй коледни чудеса!

 

 

Пазарувай топ детски премиум марки

 

 

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top