0894 469 227
Вашата количка е празна !

Пътеводител на бебешкия "Стопаджия"

Пътеводител на бебешкия "Стопаджия"

Петмесечният рекордьор на „Гинес“

За пример може да ни послужи историята на малката Харпър, която е само на пет месеца обикаля всички щати в Америка. Нейните родители – Синди Лим и Тристан Йейтс са със силен приключенски дух и когато малката им дъщеричка се ражда, те вече са обиколили 19 щата. Появата на бебето ни най-малко не ги възпира да пътуват, а тъкмо напротив – с ново вдъхновение поемат отново на пътешествие.
Благодарение на социалната мрежа инстаграм семейството документира щастливите мигове от своето пътуване. Всяко посещение на различен щат бива отбелязано със снимка на петмесечната Харпър, която позира пред някоя местна забележителност. 
Родителите правят допитване до „Гинес“ дали съществува рекорд за най-млад пътешественик, който да е обиколил всички американски щати. Оказва се, че има такъв рекорд, но той се държи от двегодишно дете, което автоматично превръща Харпър в нов рекордьор.

 

За нашите малки рекордьори

И да не се налага обиколка на всички американски щати, то понякога дългите пътувания с бебета са неизбежни. Нека заедно разгледаме някои важни моменти в подбирането на багаж за бебето, за да се чувстваме по-спокойни по време на пътя и да имаме готовност да реагираме при всяко обстоятелство.
 На първо място, да започнем събирането на багажа малко по-рано, за да не се получават екстремни ситуации в последния момент. Ако съобразим часа на пътуване с времето, в което отрочето ни е заспало, придвижването със сигурност ще мине много по-гладко и безпроблемно; обикновено с бебе са удачни пътуванията или много рано сутринта или късно вечер. Транспортът също е от значение.


ПЪТУВАНЕ С КОЛА

Най-напред е необходимо да подсигурим пълната безопасност на бебето. За целта, то се поставя седнало в подходящо за възрастта и размерите му столче за кола. Наша предварителна задача е да сме избрали столчето внимателно преди това и да сме го монтирали точно според инструкциите. Не бива също да забравяме, че по време на път, детето не бива да бъде вадено от столчето си. Последното е по-скоро с възпитателна цел и помага на бебето да осъзнае и свикне, че това е начинът, по който то се вози.

 

 


Самото дете се настанява в колата последно – когато всичко е опаковано и внимателно подредено.

Вещите на бебето е добре да се съберат в отделна чанта, която да ни бъде подръка. Багажът би могъл да съдържа мокри кърпички, пелени, одеялце, резервни дрехи, вода, храна, а също и някои любими играчки и залъгалки.
Дори и в студено време, детенцето не бива да се навлича. Достатъчно е да се затопли колата преди това, ако е необходимо. Дебелите дрехи не само могат да доведат до претопляне, ами и да попречат на сигурността: коланът за сигурност по-трудно би изпълнил ролята си, ако бебето е накачулено с дебели пластове дрехи. Шапки, шалове и лигавници пък могат да изнервят детето и да го карат да не се чувства достатъчно свободно.


ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

При пътуването със самолет акцентът пада върху теглото на ръчния багаж, който може да вземете със се себе си в самолета, така че следвайте изискванията на съответната авиокомпания. Доста трябва да се внимава с количеството течности – то не бива да превишава 100 мл. 
Деца до двегодишна възраст имат право да се возят в скута на родителите си, но ако държите детето да има свое място, носете сгъваемо столче. Най-вероятно то ще бъде поставено до прозореца, за да не пречи при настаняване на други пасажери.
Някои авиокомпании осигуряват безплатен превоз на допълнителен багаж за бебето – сгъваема количка, сгъваемо кошче или столче. Теглото обаче трябва да бъде съобразено във всеки един случай.
Какъвто и транспорт да изберем, най-важното остава да се настроим позитивно и да се насладим на новите дестинации, които ни очакват. Все пак, с нас е най-специалният придружител.

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top