0894 469 227
Вашата количка е празна !

12+ идеи за семейни коледни игри и занимания

12+ идеи за семейни коледни игри и занимания

Идват най-хубавите празнични дни в годината, в които по традиция семейството се събира. Но как да изкарате още по-весело и щуро, ние от Crazy Kids, се постарахме да ви разкажем под формата на идеи за коледни игри и занимания. Вярваме, че ще се забавлявате от сърце, създавайки неповторими мигове на близост и сплотеност.

 

Коледа – безспорно най-семейният празник

Коледа е онова семейно тържество, което събира всички у дома. Наред с миговете на споделеност, нечетните постните ястия на трапезата и многото подаръци, този светъл празник е и повод за много смях и раждането на незабравими спомени.

Затова сме ви подготвили идеи за много тематични игри, с които, гарантирано ви очакват безброй мигове на смях и забавление.

3 идеи за семейни коледни игри

За да няма нито момент на скука ви споделяме тези 3 идеи, с които може да разнообразите дългите почивните дни заедно с роднините и децата.

Чифт или не?

За това забавление ви трябват няколко малки ореха, които да разпределите поравно между участниците в играта. Определете от кого да започнете първи. Трябва да се познае дали той държи един или два ореха. Обикновено, питащия е този, който се намира от лявата страна на играча. Ако познае – взима орехите. Ако ли не – дава чифт или тек, зависи какво не е отгатнал. Победител е този, който  събере най-много орехчета.

Съчинете обща приказка

Изберете заедно тематика. Разбира се, тя може да е на коледна вълна. След това, нека всеки от участниците подред измисля по едно изречение. Така на финала ще имате приказна празнична история, която може да си припомняте всяка година. А защо не и да превърнете в семейна традиция?

Познай песента

Наглед тривиална, всъщност тази идея е доста забавна. Намислете коледна песен и я изпейте по възможно най-смешният начин. Този участник, който събере най-много възгласи – печели.

 

3 идеи за забавни игри за Коледа

И тъй като Коледа не е само събиране край празничната маса, ние от Crazy Kids, ви споделяме и няколко идеи, с които може да се раздвижите.

Дръж балона

За тази игра е нужно да надуете балон. В него може да сложите коледно пожелание или да напишете смешно послание. Предавайте си го помежду, но при едно важно условие! Без да участват ръцете ви. Ако се включи и по-малко детенце, нека балона не е надут твърде много, за да му бъде по-лесно. Ако играете на турове, печеливш е онзи, при който балона е падал най-малко пъти.

Напълни чорапа

Ето и още една идея за празнична забава, подходяща, както за малки, така и за големи. Разделете се на няколко отбора – деца срещу възрастни, например. Окачете коледни чорапи, които при сигнал „Старт” трябва да се напълнят с коледни лакомства от всеки отбор, с помощта на...черпак. Печелят онези, които са с най-пълен чорап за определено време.

Тренирай паметта

Още една забавна идея ви даваме – сложете няколко подаръка или коледни предмети на един поднос. Покажете ги на играчите за 30 секунди, след което ги скрийте. Нека на лист, всеки от участниците изреди това, което е запомнил от видяното. Победител е този, който напише най-много предмети, намиращи се на коледния поднос.

 

3 идеи за коледни игри за възрастни

Ако децата са погълнати от коледните си подаръци или свои си занимания, а вие възрастните скучаете, ние сме ви подготвили няколко идеи за интересни предизвикателства. Току-виж са се присъединили и мъниците.

Рожден ден, но не съвсем

За това предложение се изисква малко подготовка, но и може да адаптирате идеята, която ви даваме, според условията. Уговорете се предварително с присъстващите, да си направите и размените подаръци, според годината на раждане на получателя. Гарантираме ви много смях и сантиментални спомени, особено ако подаръка е свързан с вълшебен детски спомен.

Познай песента

Тук, чрез жребий изберете кой да започне първи. Той трябва да цитира или пее изречение, а защо не и цял куплет, от коледна песен, а останалите играчи е необходимо да я познаят. Определете колко тура ще играете. Победител е този, който има най-много верни отговори.

Опаковай подаръка

Разпределете на всеки играч или отбор еднакви пособия за опаковане и подаръци в сходен размер. Определете време и подайте „Старт”. Печели онзи или екипа, който най-бързо опакова своят коледен дар.

 

3 идеи за игри, подходящи за Коледа и Нова година

И тъй като празниците не започват и свършват само с Коледа ви подготвихме и още няколко предложения за интересни и занимателни предизвикателства.

Коледни елфи

Тук трябва да конкретизирате празничен предмет, който може да бъде скрит. След това, чрез жребий, изберете кой ще бъде първи в ролята на елф и го пуснете в някоя стая, за да скрие предмета за определено време. Печели онзи, който най-много е затруднил участниците в надпреварата.

Познай какво има в чорапа

Намерете и напълнете голям коледен чорап с различни малки предмети. Те могат да са празнични декоративни елементи, лакомства или мини подаръчета. Целта е, всеки участник да познае какво е съдържанието. Може да го сменяте преди всеки нов играч, за да е още по-забавно. Победител в играта е този, който има най-много верни отговори.

Коледна фоторамка

Задължително запечатайте щастливите семейни моменти, като си направите обща снимка. Тя може да бъде на фона на тематична коледна рамка, която сте подготвили от преди това. Още по-забавно би било, ако се облечете в тематични костюми или нарисувате лицата си боди-арт боички. Развихрете въображението и си създайте най-хубавият спомен от празника.

 

Повече от сигурни сме, че коледния дух отдавна ви е завладял и ви очакват незабравими семейни изживявания. Насладете им се пълноценно и нека спомена за тях ви топли дълго след това.

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top