0894 469 227
Вашата количка е празна !

18+ вида спорт, подходящи за момичета и момчета

18+ вида спорт, подходящи за момичета и момчета

Мечтаете ли детето ви да расте силно, умно и здраво? Тогава го запишете да спортува! Независимо от неговата възраст и умения – спортните занимания каляват, възпитават и вдъхновяват мъниците, като ги учат на безброй много нови и интересни неща.

Какви са доказаните ползи от спорта за децата

Повечето родители знаят, че спортът подобрява имунитета на подрастващите. Но преимуществата от редовното упражняване на физическа дейност не се изчерпват само дотук. Какво научихме от разговорите си с водещи академици от Националната Спортна Академия, ви споделяме в следващите редове.

Спортът лекува

Ако вашето дете боледува често, опитали сте всичко, и въпреки това няма вирус, който да ви пропусне – опитайте със спорт. Плуване, лека атлетика или дори йога, със сигурност ще подобрят физическото състояние на детето ви, а резултатите ще са видими до броени седмици. Освен че подобрява състоянието на имунната система, спортът е превенция и срещу различни здравословни проблеми в зрелостта. Благодарение на редовната спортна активност, предизвикателства като наднормено тегло и дисбаланси, например, са предотвратени.

Спортът развива социални умения

Независимо дали детето участва в колективен или самостоятелен спорт, то развива способностите си да общува в различна среда от обичайната. В залата или на терена среща различни характери, мнения и поставени задачи, които го учат да комуникира по нов начин.

Спортът развива мисленето

Без значение дали детето играе футбол, усвоява сложни движения от каратето или заучава специфични пируети – всичко това го кара да мисли как да постигне най-доброто, на което е способно. А това неминуемо подобрява когнитивните му способности и ще му бъде в помощ както в ученето, така и в живота.

Да спортуваш означава да каляваш волята си

Съвремието, в което живеем и дигиталните устройства, които ни заобикалят денонощно, често ни карат да избираме бързите удоволствия пред тези, които отнемат време, за да ги получим. В спортните активности със сигурност не се постигат моментални успехи. Изисква се време, качествена подготовка и многократни повторения, за да се наслади детето на желаното постижение. А това безспорно калява волята и възпитава търпение, с които да постига целите си и в спорта, и извън него.

3 най-подходящи спортове за деца до 4 години

До навършването на 4-годишна възраст подходящите спортове за мъниците са тези, които ще им помогнат да изградят и развият двигателната си култура. Тъй като са още малки и бързо губят фокус върху заниманията си,  е добре активностите им да бъдат съобразени с тази особеност. Изключително подходящи са спортните занимания в басейн, леката атлетика или някое източно бойно изкуство.

Всеки един от посочените спортове ще допринесе за посяването на семенцата обич към движението, и не само. Спортът ще спомогне за подобряването на координацията и концентрацията във всяко занимание.

3 идеи за спортове за момичета до 12 години

Порастването често променя интересите. Малките принцеси започват да израстват в красиви госпожици, а стремежът им за активност може да варира от по-скоро момчешки спортове като баскетбол до женствените спортни танци или балет.

Към каквото и да се насочи вашето момиче – поощрете желанието. Всяка спортна дейност ще подобри гъвкавостта на тялото, растежа и имунитета на детето.

3 идеи за спортове за момчета до 12 години

Бурната момчешка кръв винаги има нужда от изразходване на енергия и нейното правилно канализиране. Всички спортове, свързани с бягане, скачане и покоряване на различни физически предизвикателства са подходящи за момчета до 12-годишна възраст и нагоре. Това могат да са футбол, катерене или пък езда.

Спортуването ще помогне на вашия малък мъж не само да се радва на крепко здраве, но и да развие мускулатурата си правилно.

9 идеи за спорт за тинейджъри

Ако тренира от мъничко, детето с навлизането в тинейджърските си години вероятно вече е опознало не една и две спортни дейности. Убедени сме, че веднъж открили света на спорта, тинейджърите са обикнали активните занимания и сами търсят нови предизвикателства.

Ако вашето момче или момиче, обича да общува и изпитва удоволствие от екипната работа, то му помогнете с насоки към колективни спортове като футбол, волейбол, хандбал или пък народни танци.

Ако пък си имате изявен лидер вкъщи, който предпочита постигането на лични цели – насочете интереса му към спортове като катерене, спортна стрелба, тенис, бягане или карате.

Не настоявайте излишно, налагайки собствените си предпочитания. Наблюдавайте отстрани и се опитайте да насочите фокуса към спорт, отговарящ на темперамента на детето. Можете да го направите с личен пример, истории за успехи на конкретни спортисти или срещи с вдъхновяващи треньори.

В днешни дни един от преките пътища към истинското щастие е спортът. И без значение дали ще се превърне в професия, начин на живот или метод за справяне с различни ситуации, той със сигурност ще донесе в ежедневието на всяко подрастващо хлапе само ползи, здраве и мотивация.

 

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top