0894 469 227
Вашата количка е празна !

В търсене на плувен костюм за нашия малък Немо

В търсене на плувен костюм за нашия малък Немо

Подводният свят е интересен и екзотичен сам по себе си, а в детското съзнание е направо приказен. Надали има някой малчуган, който да не си е представял, че може да диша под вода, да намира потънали кораби и тайнствени златни съкровища.
За щастие, ние като родители можем да осигурим всичко необходимо, за да може нашият любопитен малък наследник да се запознае с подводния свят. Какво трябва да набавим?


МАСКА ИЛИ ОЧИЛА ЗА ПЛУВАНЕ

Трябва да сме наясно, че все пак става въпрос за детско оборудване. Маската трябва да бъде внимателно подбрана според възрастта на детето. Най-важно е да прилепва плътно към лицето, за да не пропуска вода.
Добра алтернатива на маската за плуване са плувните очила. Те са доста по-малки и обхващат основно очите. Намират се на съвсем достъпни цени, но не са предназначени за дълги плувания – могат да се замъглят. Също, както при маската, важното е да се прикрепят плътно около очите, за да не пропуснат вода.


ШНОРХЕЛ

Шнорхелът е ключов елемент в плувния екип. Трябва да сме сигурни, че пасва добре и накрайникът не е твърде голям за захапката на нашия мъник. Подходящ е някой по-лек модел, който няма да натежава и ще бъде удобен. Тъй като шнорхелът има досег с устата на детето, качественият материал е силно препоръчителен.

 

ПЛАВНИЦИ

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразим при закупуването на плавниците е, че детето расте и съответно номерът на обувките е непостоянен. В тази ситуация на помощ идват детските плавници с регулируем размер. Добре е също материята да бъде мека и гъвкава, за да не причинява охлузвания и да позволява меки и плавни движения.


НЕОПРЕНОВ ПЛУВЕН КОСТЮМ

Неопреновият костюм ще завърши екипа изцяло. Има различни модели, съответно къси и дълги. Ако детето е по-малко, ще бъде по-удобно костюмът да има цип отпред, за да се облича и съблича той по-лесно. 

 

ПЛУВНА ЖИЛЕТКА

Плувната жилетка ще гарантира безопасността. Тя ще държи малкия смел плувец на повърхността, без то да полага усилия за това; така ще може да използва силите си напълно, за да се концентрира в изследването на морското дъно. 
Предлагат се жилетки в различни ярки цветове, което би улеснило и нас родителите да забелязваме отрочето си по-лесно сред плажната тълпа.


А ето и някои интересни факти около плувните аксесоари, които бихте могли да споделите дори със своя малък любопитен малчуган:

Плавници са се опитвали да създадат още изобретатели като Леонардо да Винчи  и Бенджамин Франклин. Моделите са били от дъски. Първите плавници, които имат вида, който и днес познаваме, са създадени от старши лейтенант Луи де Корльо през миналия век. Първите плавници с допълнително удължаване започнали да се произвеждат в България.
Старите водолазни костюми са били много тежки – около 90 килограма. Те са се състояли от скафандър, метални обувки и гумен комбинезон, под който са се обличали дебели дрехи.
Но по-горе се уверихме, че на нас стар водолазен костюм далеч не ни е нужен. Детските плувни аксесоари са специфични, но в никакъв случай не биха натежали на багажи ни. Изследването на морското дъно ще събуди въображението и любознателността на детето, а също ще му помогне да бъде по-безстрашно, тъй като морето няма да има тайни за него. 

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top