0894 469 227
Вашата количка е празна !

20 идеи за забавни игри при къпане на бебето

20 идеи за забавни игри при къпане на бебето

През първите му дни и месеци къпем бебето по-скоро като ритуал, за да го успокоим, масажираме и подхраним чувството му за сигурност, връщайки му спомена за времето в коремчето на мама. Но, колкото повече расте мъничето, толкова повече се развива, а любопитството и желанието му за весели игри – нарастват. Знаете ли, че миговете на вечерното къпане могат да подпомогнат развитието му? А как да се случи това, научете и се вдъхновете от идеите, които ще ви споделим.

9 идеи за весели игри при къпане на бебе под 1г.

 

Играчки – закачки

Говорете на бебето и го закачайте. Растейки в месеците, то все повече ще откликва на вашите думи, жестове и мимики. Покажете му, че може да пляска с ръчички и крачета във водата и това да е супер забавно.

Сапунени мехури и пяна

Когато детето вече е малко по-голямо може да правите заедно сапунени мехури или фигурки от пяна. Пазете обаче ушите, очите и устата, за да не навлезе пяна в тях.

 

Книжки

Цветни и издаващи смешни звуци, те са обичани от всяко мъниче, независимо от възрастта му. Ако бебето е по-малко – може да му разказвате, а то ще ви слуша с интерес. След навършването на годинка, пък, може да задавате въпроси свързани с четивото и да се забавлявате искрено с отговорите, които ще получите.

 

Гумени приятели

След 6-месечна възраст (ако детето ви подсказва с развитието си – и по-рано) може да включите различни гумени играчки. В началото наблегнете на фигури като патета, рибки или малки топки. Следете обаче за тяхното качество и възможност за почистване.

 

Въртележка за балони

Ако тези предмети вече са омръзнали на бебока – пробвайте играчки, които пускат сапунени мехури и пеят. Със сигурност ще го заинтригуват, а ако мъничето не обича водата – то те ще го накарат да я обикне.

 

Учете думички

По срички или по букви. Вода, пяна, сапун, играчка, нейният вид (пате, рибка или друго), а защо не и различните части на тялото?

 

Игра на топка

Ако пространството ви позволява, поиграйте си на подаване на топка. Изберете малка по размер топчица, която леко да хвърляте към бебока, а той да се опитва да ви я връща.

Уроци по физика за...бебета

Идеален момент да изберете предмет (или няколко), с които да покажете какво означава тежко и леко, какво може да потъва и какво да изплува с лекота.

 

Пресипи водата

Играчките, които предлагат каскадно въртене и падане на водата са също сред любимите водни активности и на малки, и на големи. Бебетата и малките деца обожават пресипването и преливането на течности от едно място в друго, така че този вид играчка ще привлече вниманието им на 100% . Съвсем спокойно може да използвате и вещи от бита, които както всички знаем, мъниците обожават.

11 идеи за забавни игри при къпане на бебе над 1г.

 

Комплекти за риболов

По-малките бебета със сигурност няма да се справят с въдицата, но пък могат да ловят с ръце, което ще подобри тяхната фина моторика и концентрация.

 

Играчки вендузи

Обича ли вашето мъниче да лепи магнити? Ако да – то малките играчки вендузи ще са хит в представите му за водна игра. Не сте сигурни? Опитайте, гарантираме ви, че ще се изненадите приятно.

 

Въртящи се водни играчки

С тях първото, което ще забележите е искрен смях от детето. В ярки цветове и с различни големини, смешното въртене на тези играчки във водата е очарователно дори за нас възрастните.

Играчки с батерии

Те могат да бъдат, колкото атрактивни, толкова и хм, неподходящи. Избирайте ги внимателно, не правете компромис с качеството им и не оставяйте без контрол играта с тях.

 

Водна криеница

Може да играете на своеобразна криеница. Скрийте малка играчка в едната си ръка, потопете и двете във водното пространство и накарайте детето да познае в коя ще открие съкровището.

Тик-так

Има чудесни забавни таймери, които може да включите във вечерното къпане. Така, хем ще се забавлявате, хем ще започнете да посявате семенцата на познание за времето.

 

Колкото повече – толкова повече

Вземете любимата играчка на детето с вас (ако нейната материя позволява). Така ще се веселите всички заедно, но и ще имате възможност да показвате на мъничето, под формата на игра, как да се къпе след време самичко.

Чаено парти или среща на Супер героите

Винаги може да отделите време, за да организирате водно чаено парти на любимите кукли, ако се радвате на момиченце. Ако пък сте горда майка на момченце, то редовно организирайте важна среща на любимите супер герои, коли или други любими детски персонажи.

 

Игри за напреднали

Макар и леко трудна, тази игра може да е изключително забавна. Вземете малка пластмасова купа и я оставате във ваната или коритото, в което се къпе детето. Изберете си подходяща топка и се опитвайте да нацелите центъра на купата. Вярваме, че отбелязването на победна точка ще бъде чуто и в комшиите.

Хелоуин парти, но не точно...

Хубавата пяна може да маскира всяко дете до неузнаваемост. Просто пуснете фантазията си в ход – мустаци, брада, шапка, корона, рога или бодлите на таралеж, ще усмихнат всяка малка муцунка, а вас – гарантирано ще умилят.

 

Корабчета

Независимо дали с тях ще си играят момченца или момиченца, те са винаги забавно решение за игра по време на вечерната баня. Хартиени, пластмасови, светещи или свирещи, малки или големи – не пропускайте шанса за домашна фрегата в банята.

 

С тези идеи сме сигурни, че ще имате щури вечери, независимо колко голямо е детето ви. А с някои от предложенията, подозираме, че ще ви вдъхновим и за измислени от вас занимания, които да превърнете в любима рутина.

 

  • Борика
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • ePay.bg
  • PaySera
  • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top