0894 469 227
Вашата количка е празна !

Забавни игри за рожден ден 7-13 години

Забавни игри за рожден ден 7-13 години
Когато станем родители, нашите лични празници сякаш изгубват значение. Много по-важни за нас стават рождените дни на нашите деца. За този специален празник сме готови да дадем цялата си креативност, да вложим необходимите средства и да отделим пълното си внимание и време в името на щастливата детска усмивка. За съжаление обаче, не всички имаме нужното въображение да организираме перфектния детски рожден ден. Не случайно за целта си има парти агенции, аниматори и други специалисти в сферата, които знаят как да накарат рожденика и неговите гости да се смеят и забавляват истински на празника. Ако държите обаче да разчитате само на себе си и да поемете лично инициативата за идеалния рожден ден на вашето дете, попаднали сте на правилното място. В днешния материал сме ви приготвили много идеи за игри за рожден ден, както и съвети, от които да се вдъхновите и да организирате празника на порасналото си мъниче по подобаващ начин. Вижте най-готините игри за рожден ден, подходящи за деца от 7 до 13 години. 

Забавни игри за рожден ден, подходящи за деца на 7 години

Започваме с нашите предложения за игри за рожден ден за първолаците. Събрали сме няколко чудни идеи, които спокойно можете да ползвате и за вашия празник:
 1. Ядене без ръце. Децата го обожават и без това, но когато има торта, забавлението става по-сладко от всякога. За целта завържете с красиви панделки ръчичките на мъничетата, дайте старт и вижте кой ще е победителят. Ако се притеснявате за купищата мръсни детски дрехи в края на играта, сложете им импровизирани престилки или лигавници, за да се върнат в безгрижните бебешки години и тези от детската градина.
 2. Дискотека. Предварително се постарайте да съберете различни по жанр песни. Старайте се музикалните изпълнения да градират по темпо и ритъм. Вижте кой ще остане на финала и го наградете подобаващо. 
 3. Тихата шарена игра. Съберете децата накуп и проведете викторина – кое дете на кое животно се оприличава. Оставете ги да имитират животните по звук и движения, а накрая за награда нарисувайте личицето на всяко от дечицата. 
 4. Хвърляне на топки в кофа. Разделете децата на два отбора. Нека всяко дете хвърли по една малка топка в кофа. Екипът с най-много попадения – печели, а на останалите  участници раздайте поощрителни награди като бонбони или шоколадчета.

Забавни игри за рожден ден, подходящи за деца на 7 години

Идеи за игри за детски рожден ден на 8 години

За малко по-порасналите деца сме подготвили не по-малко приятна доза забавления. Придържаме се към максимално лесни варианти, които няма да ви изтощят, защото накрая на празника, сигурни сме, ще има доста да почиствате след осемгодишните палавници. 
 1. Игра на спомен. Намерете голямо бяло платно или картон и накарайте всяко дете да потопи ръчичка в боята с любимия си цвят. След това ги приканвайте едно по едно да оставят отпечатъка си върху платното. Който може, нека да напише и името си под нарисуваната ръчичка. 
 2. Маскен бал. Какво по-забавно от това да организирате истински бал за децата и то с маски? Вземете стари чаршафи, ножица, конци и измайсторете заедно костюм за дух, лекар, принцеса, рицар и каквото още се сетите. 
 3. Малък детектив. Изкарайте децата от стаята и скрийте изгубената шапка на детектива (можете да ползвате дори наличната Mayoral шапка на сина си за целта). След това, децата трябва да открият предмета, като вие ще ги напътствате на принципа „топло и студено“.

Идеи за игри за детски рожден ден на 8 години

Игри за рожден ден на 9 години

А сега да измислим как да разнообразим празника на детето ви, ако е на 9 години и повечето му приятели са на същата възраст. Вижте няколко забавни предложения по-долу:
 1. Познайте какво ви нося. Вземете стара торба и сложете предмет в нея. Целта е децата да познаят какво има вътре, като всеки от гостите има право на един въпрос – по ред на номерата – на който вие да отговаряте с да или с не. Разбира се, печели детето, което познае най-много от скритите предмети. 
 2. Малък готвач. Ето една супер мързелива идея за майките огранизаторки на готини рождени дни. Вместо да правите сами две дузини сандвичи за малките гладници, нарежете продуктите, завържете на всяко от децата весела престилка и вижте ги сами какви страхотни вкусотийки ще си приготвят. 
 3. Водна бомба. Ако времето позволява, имате голяма тераса, а и не се притеснявате от шумните игри за рожден ден, напълнете с вода няколко балона и просто оставете децата да се забавляват на воля, сякаш са хем на басейн, хем на празник. 
 4. Мумия. Ако пък рожденият ден е в по-студените месеци от годината, то ви даваме тематична Хелоуин идея. Разделете децата на отбори, като на всеки тим раздайте по 2 ролки тоалетна хартия. Нека те определят кого ще маскират като мумия, увивайки го целия с хартия. Печели първият готов екип.

Игри за рожден ден на 9 години

Забавни игри за деца на 10 години

Продължаваме напред с предложенията за десетгодишните. Те се чувстват вече доста по-големи, каки и батковци, но повярвайте ни, пламъкът за лудории съвсем не ги е напуснал. Ето на какви игри за рожден ден да заложите, когато свещичките върху тортата станат десет. 
 1. Нарисувай портрет на рожденика. На 10 години повечето деца вече чудесно се справят и с водни бои, и с моливи. Наградете победителя с интересен комплект за артистични дейности, а останалите рисунки запазете. Вашето дете с умиление ще ги гледа, когато порасне. 
 2. Сляпа баба. Само да ви кажем, че това съвсем не е скучна игра. Защото ако вие сте я играли до омръзване, днешните деца дори не я познават. Забили глави в компютъра по цял ден, това забавление ще ви върне в първи клас, а тях доста ще изпоти и много ще ги измори. 
 3. Боулинг. Не е нужно дори да купувате истински комплект за боулинг. Кеглите могат да са обикновени рула от тоалетна хартия, а в коя къща, където расте буйно десетгодишно няма подходяща топка за целта?
 4. Донеси яйцето. Необходими са ви сварени яйца и лъжици. Разделете децата на два отбора. Печели този тим, в който всеки участник е пренесъл по веднъж яйцето цяло, сложено в лъжица, от точка А до точка Б.

Забавни игри за деца на 10 години

Подходящи игри за рожден ден на 11 годишно

Честно да ви признаем, тази и следващите две части от днешния материал ни затрудниха най-много. Децата на 11, 12 и 13 години в днешни дни са позабравили обикновените, достъпни и дори ако щете евтини забавления, които не включват син екран. За щастие, справихме се. Вижте какво измислихме за 11-ти рожден ден:
 1. Познай какво работя. Целта на играта е всеки от празнуващите с мимики и жестове и без нито една изречена дума да имитира дадена професия. 
 2. Настолна игра от миналото. Качете се на тавана и намерете онова старо „Не се сърди, човече“ или друга интересна игра, с която да укротите единадесетгодишните и да ги накарате да си размърдат малко мозъчетата и състезателния дух, докато се забавляват. 
 3. Бой с възглавници. Ако можете да жертвате спалнята си, качете всички деца на нея, дайте им по една възглавница и наградете подобаващо последния оцелял върху чисто новите ви семейни чаршафи. Какво пък? Смехът и щастието в детските очи си заслужава!
 4. На лов за снимки. Разделете децата на отбори, като на всеки от тях раздайте телефон. Мисията е да заснемат снимки по списък от неща, които трябва да присъстват в изображенията (например: нещо червено, свещичка, рамка и т.н.). Печели екипът, който първи е изпълнил  задачата. Така не само ще провокирате детското въображение, а и ще получите не един и два готини фото спомена от празника.

Подходящи игри за рожден ден на 11 годишно

Игри за рожден ден на 12 годишно

Ако детето ви става на 12 и ще празнувате у дома, вижте нашите идеи, с които да направите празника незабравим. Следващите игри са, между другото, тествани, и със сигурност ще се харесат и на гостите във вашия дом:
 1. Измислете нова приказка. На 12 години децата вече знаят всички възможни приказки, но пък могат ли да измислят своя собствена история? Всъщност, в момента въображението им е доста буйно, така че си струва да се опита. Играта се играе по следния начин: всяко дете има право на едно изречение, докато отново дойде редът му, като се сменят по часовникова стрелка. А вие задължително запишете крайния резултат. 
 2. Не изпускай топката. Има един епизод на сериала „Приятели“, в който Джоуи и Рос си подават топка в рамките на няколко часа, без да я изпускат. Децата на 12 вече са гледали филма, а и тази игра ще ги зареди с доста и емоционално, и в спортно отношение. 
 3. Пробвайте и най-якия волейбол на света – с балон! За да направите играта по-забавна, докато си подават балона, задавайте гатанки на децата и най-добрият ще е този, който познае най-много от вашите загадки. 
 4. Балони с предизвикателства. Надуйте толкова балони, колкото са децата. Предварително поставете във всеки от тях по едно предизвикателство. То може да е от любопитен въпрос до физическа задача – важното е децата да се забавляват.

Игри за рожден ден на 12 годишно

Подходящи игри за рожден ден на 13 годишно дете

На 13 децата освен че са доста пораснали и е трудно родителското тяло да задържи вниманието им, ами са и тийнейджъри. Ето защо бъдете много внимателни да не ги отегчите. Пробвайте някоя от следните игри за рожден ден:

 1. Аз съм голям. За да ги накарате да се почувстват като възрастни, защото е много вероятно синът ви да поиска да опита бира, а дъщеря ви ще държи да отиде на дискотека, загасете осветлението или го приглушете, изберете подходяща поп музика за дискотечен фон, а безалкохолното сервирайте в чаши за големи.
 2. Стендъп комеди конкурс. Най-оригиналната смешка получава награда, но тази игра си има и своята уловка. Никой от участниците няма право да слиза от „сцената“, докато не успее да разсмее поне един човек от публиката. 
 3. Държави, градове и животни…Помните ли тази игра? Да, но вашето дете сигурно никога не я е играло. Нека да припомним правилата. Раздавате по един лист и химикал на всяко дете. На листа предварително разчертавате полета – за държава, животно, град, известна личност, книга или филм. Започвате да броите азбуката наум и някое от децата казва „Стоп!“. Която буква се падне, с нея всяко дете измисля посочените категории думи по листа му. Първият готов казва „Стоп!“. При дублиране на думите, точка не се дава на участника. Събралият най-много точки участник, получава за награда, защото е най-умен, енциклопедия! Шегуваме се! Измислете нещо по-тийнейджърско, за да не се изложите с организацията на рождения ден точно на финала…
 4. Намери съкровището. Направете карта и събудете приключенския дух в тинейджърите. Съставете списък с предмети, които децата трябват да съберат, както и предвидете малки награди за стимул, докато се движат по маршрута.

Подходящи игри за рожден ден на 13 годишно дете

Организирането на детски рожден ден съвсем не е лека задача. Все пак, с малко повече въображение и креативен дух, а и с нашите идеи за игри за рожден ден, ще успеете да направите празника на своето дете незабравим!
Успех!
(Включително и с чистенето на бъркотията след празника!)
 

Пазарувай топ детски премиум марки

 

 • Борика
 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • ePay.bg
 • PaySera
 • Paypal
RadpidSSL и GeoTrust
ЕКСПРЕСНА
ДОСТАВКА
ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА от Crazy Kids
go top